Logo edesepost.nl


Station Ede Centrum.
Station Ede Centrum.

Mogelijk toch geld van Rijk naar Valleilijn

  Politiek

De provincie Gelderland hoopt dat het Rijk alsnog meebetaalt aan een kwartiersdienst op de Valleilijn. Eerder leek het erop dat het ministerie helemaal niets zou bijdragen, maar er komt mogelijk geld vrij.

EDE - Dat staat in een brief van het provinciebestuur. De provincie en gemeenten willen graag dat de Valleilijn-trein tussen Ede en Amersfoort vier keer per uur gaat rijden, onder meer vanwege de drukte in de ochtendspits en het belang van bereikbaarheid.

Nu kunnen er nog geen vier treinen per uur rijden tussen Ede en Amersfoort, omdat de treinen elkaar bij Ede Centrum moeten kunnen passeren. In Ede zijn daar zorgen over, onder meer vanwege de hoeveelheid overwegen en de geluidsoverlast die dubbel zoveel treinen opleveren. De provincie zegt dat die zorgen "speciale aandacht" hebben bij het onderzoek naar de kwartiersdienst op de spoorlijn.

Een kwartiersdienst kost zo'n 16 miljoen euro aan infrastructurele maatregelen. Begin volgend jaar moet het onderzoek naar de kwartiersdienst klaar zijn.

Reageer als eerste
Meer berichten