Logo edesepost.nl


Senioren Brandweer Ederveen behalen zesde plaats

  Ingezonden

Zaterdag 9 september was het weer zover. De jaarlijkse wedstrijden voor 55+ brandweerlieden, de Senioren, dit jaar in Loosdrecht. Ederveen neemt ieder jaar, samen met buurgemeente Renswoude, fanatiek deel aan deze wedstrijden met verder ploegen uit de provincie Utrecht.

Ederveen - Voorwaarde om mee te kunnen doen is dat je jarenlang lid bent geweest van de plaatselijke brandweer en ouder bent dan 55 jaar. Dit houdt in dat de leeftijd van de deelnemers door loopt tot ver in de tachtig. De oudste deelnemer is een bevelvoerder van 87 jaar. Oudste deelnemer van Ederveen is Jan de Koning, ordonnans en 82 jaar. Als ordonnans onderhoudt je het contact tussen bevelvoerder en centrale, zo ging het vroeger zonder de moderne apparatuur van nu en de wedstrijden worden volgens de methode van toen gespeeld. Dat betekend dus veel heen en weer lopen voor deze ordonnans.

De situatie was deze keer een brand in een botenwerkplaats waar twee slachtoffers moesten worden opgespoord en gered. Bij aankomst werd de brandweer al opgewacht door twee opgewonden dames die in het Duits hevig pratend de situatie probeerden uit te leggen. Gelukkig werd ook hier weer alles tot een goed einde gebracht, gewonden met de ambulance mee en de brand geblust.

Nadat alle tien de ploegen deze oefening hadden volbracht was het in de nieuwe brandweerkantine van Loosdrecht wachten op de uitslag. De jury die alle negen brandweerlieden van de ploeg afzonderlijk of in tweetallen heeft gejureerd had hier nog wel enig werk aan.

Uiteindelijk behaalde Leersum de 1e plaats en zal volgend jaar op 8 september gastheer zijn. Ederveen behaalde een mooie zesde plaats, helaas net achter Renswoude die dit jaar vijf punten meer behaalde. Al met al was het weer een hele mooie dag daar in Loosdrecht.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox