Logo edesepost.nl


Erik de Groot is eigenaar van Erik de Groot Optiek. "Vroeger was ik in mijn vrije tijd DJ en dat ben ik soms nog wel eens."
Erik de Groot is eigenaar van Erik de Groot Optiek. "Vroeger was ik in mijn vrije tijd DJ en dat ben ik soms nog wel eens." (Foto: Ester Wormgoor)

Estafette van Ede: De Groot: 'Opticien maar ook DJ'

  Human Interest

In de 'Estafette van Ede' wordt iedere week een min of meer bekend gezicht van het Edese centrum geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een ander. Deze week is Erik de Groot aan de beurt.

Door Ester Wormgoor

Naam: Erik de Groot.

Geboren: 27 mei 1967.

Woonplaats: Hooglanderveen.

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Bijna twintig jaar getrouwd met Carola. Samen hebben we twee kinderen: Quinten wordt in november vijftien en Maartje is twaalf.

Opleiding: Het hele pakket wat je nodig hebt om het vak van opticien uit te mogen oefenen. Van assistent opticien tot vakbekwaam opticien en van contactlensspecialist tot optometrist. Nu leid ik zelf mensen op, zoals Tülyn.

Huidige beroep: Allround opticien en contactlensspecialist. Sinds twee jaar eigenaar van Erik de Groot Optiek, Moois voor Ogen.

Verder actief: Vroeger was ik in mijn vrije tijd DJ en dat ben ik soms nog wel eens. Verder doe ik natuurlijk graag leuke dingen met mijn gezin.

Favoriete club: Heb ik niet.

Favoriete cd/muziek: Ik draai graag hedendaagse popmuziek, maar hou ook van een lekkere vlotte house beat.

Heeft een hekel aan: Als mensen in gezelschap stoïcijns met hun mobiele telefoon bezig zijn.

Gelooft in: Ik heb verschillende motto's. Ik geloof in het goede van de mens, in tweede, derde en vierde kansen en geloof in eerlijkheid en openhartigheid.

Lelijkste plekje in Ede: Het gemeentehuis.

Mooiste plekje in Ede: Als ik vanaf de A30 Ede binnenrijd, krijg ik door al het groen altijd een warm en welkom gevoel. Ede is ruim opgezet en wordt omringd door natuur, en tegelijkertijd ben je ook in zeven minuten van de afslag A30 in het centrum.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox