Logo edesepost.nl


Ferrie Boers is dit jaar dertig jaar eigenaar van Café Railroad op het Museumplein in Ede. Een jaar geleden opende hij een broodjeszaak boven zijn café: Rail(b)road.
Ferrie Boers is dit jaar dertig jaar eigenaar van Café Railroad op het Museumplein in Ede. Een jaar geleden opende hij een broodjeszaak boven zijn café: Rail(b)road.

Estafette van Ede: Als Feyenoorder in Ajax-café

  Human Interest

In de 'Estafette van Ede' wordt iedere week een min of meer bekend gezicht van het Edese centrum geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een ander. Deze week is Ferrie Boers aan de beurt.

Door Ester Wormgoor

Naam: Ferrie Boers.

Geboren: 25 september 1960 in Ruurlo, maar toen ik twee maanden was ben ik al naar Ede verhuisd.

Woonplaats: Ede.

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Volgend jaar ben ik 25 jaar getrouwd met Jenny. Samen hebben we twee dochters Melissa van 24 en Esmée van 22. En dan heb ik nog een dochter Sabine van 29. Allemaal werken ze, voor vast of als invalkracht, regelmatig bij Railroad.

Opleiding: Mavo. Ik ben in 1981 begonnen bij Café de Brouwerij, nu Substitute. In die tijd heb ik ook mijn horeca-papieren gehaald. Van 1983 tot en met 1987 had ik Broodje Naomi aan de Notaris Fischerstraat en in 1987 opende ik Railroad. We bestaan dit jaar dus 30 jaar.

Huidige beroep: Eigenaar van Café Railroad en sinds een jaar ook van broodjeszaak Rail(b)road, boven het café.

Verder actief: Ik sport weinig. Vroeger tenniste ik twee tot drie keer in de week, maar sinds ik een dagje ouder word, krijg ik last van slijtage.

Favoriete club: Feyenoord al van jongs af aan. En dan wordt Railroad nog wel bestempeld als Ajax-café.

Favoriete cd/muziek: Soul, oude rock en Nederlandstalig. Ik draai echt alles.

Gelooft in: Ik heb niet echt een levensmotto. Als je gezond bent en plezier hebt in je werk, moet je gewoon lekker zo door blijven gaan.

Heeft een hekel aan: Mensen die liegen.

Lelijkste plekje in Ede: Die grote toren hier op de hoek.

Mooiste plekje in Ede: Misschien afgezaagd, maar dat is het Openluchttheater.

Reageer als eerste
Meer berichten