Logo edesepost.nl


Cynthia Sirach met haar debuut roman, Corsica virus. (Foto: Jacqueline Postma)
Cynthia Sirach met haar debuut roman, Corsica virus. (Foto: Jacqueline Postma)

'Corsica virus, toegeslagen in Ede'

  Human Interest

Een ontmoeting op een begraafplaats op het eiland Corsica verandert de kijk van Cynthia Sirach op het leven en resulteert uiteindelijk in haar debuut roman: Het Corsica Virus."Ik ben in korte tijd zo van het eiland gaan houden, het heeft mij besmet met een virus."

Door Jacqueline Postma

EDE - Het Corsica virus zoals Cynthia Sirach het zelf noemt komt door het betoverende karakter van het eiland. "Alles is er. De oude Grieken noemde het, Callista, wat vrij vertaald de allermooiste betekent." Er zijn bergen, glooiingen en woeste vlaktes, maar ook prachtige kleuren. Eigenlijk zou Cynthia met haar moeder al in 2007 naar Corsica gaan, maar de reisorganisatie ging failliet en de reis werd afgelast en een jaar opgeschoven. Cynthia: "Maar plotseling is mijn moeder begin 2008 overleden en konden we alsnog de reis niet maken." In 2011 is het Cynthia toch gelukt om naar Corsica te gaan. "Het eiland raakte me enorm in alle punten, de natuur, maar ook de vriendelijkheid van de mensen en de muziek. Natuurlijk ook de gedachte dat ik dit eigenlijk allemaal met mijn moeder zou beleven." Inmiddels is Cynthia al een aantal keer teruggegaan naar Corsica. "Het eiland blijft prachtig, hoe meer ik van het eiland weet des te mooier ik het vind." De geschiedenis met de verschillende overheersers is indrukwekkend volgens de schrijfster.

Wandeling

Na een wandeling op het eiland wilde Cynthia weer terug naar haar vakantieadres. "Ik zag het dorpje en voelde me een ontzettende buitenstaander en wilde het dorpje niet ingaan als vreemdeling, dat voelde als inbreuk. Om deze reden heb ik een omweg over de begraafplaats genomen. Eigenlijk vind ik begraafplaatsen niet voor toeristen, maar het leek mij beter dan door het dorp." Tijdens deze wandeling heeft Cynthia een bijzondere ontmoeting die uiteindelijk leidt tot haar debuut roman. "In het boek staan ook veel verwijzingen naar mijn jeugd, het eiland heeft jeugd herinneringen opgeroepen. Als klein meisje wilde ik al naar Corsica."

Het Corsica virus is een roman over het eiland met al zijn schoonheid en indrukwekkende geschiedenis, maar tevens over de worstelingen van een vrouw in het dagelijks leven. Het verrassende verhaal wordt soms op hilarische wijze beschreven. Het boek Corsica virus is sinds kort te bestellen bij elke boekhandel en via bol.com. Titel: Het Corsica Virus ISBN: 978-94-6328-144-7.

Reageer als eerste
Meer berichten