Foto:

GOOG Meets Musical in Cultura Ede

  Cultuur

Het Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG), met de nodige Edese inbreng aan stemmen en muzikanten, kijkt met veel genoegen terug op vorig jaar. Daarover voorzitter Tineke Ouwendijk: ''We hebben een aantal prachtige optredens gegeven. Zoals in theater De Lampegiet in Veenendaal en het meer dan mooie optreden in het fraai gerestaureerde openlucht theater 'De Kuil' in Ede. Een optreden dat plaatsvond in de Heideweek. Echter geen deel van het programma van dit jaarlijks evenement uitmaakte.''

Door Henk Jansen

Ede - Het GOOG werkte vorig jaar ook aan het kerstconcert van TV Gelderland mee. Dat werd uitgezonden vanuit de kerk in Zieuwent. Het koor begint in het nieuwe jaar ook weer met een optreden in Ede. In theater Cultura op zaterdag 2 maart om precies te zijn. Het optreden van het grote koor staat dit keer in het teken van 'Opera Meets Musical'. ''Onder dezelfde titel brachten we deze voorstelling in theater De Lampegiet en daarvoor bestond veel belangstelling van het publiek. De unieke mix van hoogtepunten uit het opera- en musicalgenre laten we ook in theater Cultura horen'', weet Tineke Ouwendijk, de Edese die volgend jaar maar liefst vijftig jaar lid is van bovengenoemd gezelschap.

Selectie

Het publiek in Cultura Ede hoort zaterdag 2 maart onder meer een selectie uit 'Aida', 'Don Carlos', 'Les Contes d'Hoffman,' en 'Carmen'.

Voor de liefhebbers van opera en operette een must om er zaterdag 2 maart in Cultura bij te zijn. Daarnaast komen de musicalliefhebbers ook danig aan hun trekken. Wat te denken van 'Romeo en Julia', 'Candide' Bernstein en 'Les Misérables' en uit de West Side Story 'Maria', 'I feel Pretty en 'Sunday in the Park van George Sondheim.

Het GOOG komt met een groot koor op de planken. Met eigen solisten en ensemble. Ook op zaterdag 2 maart staat het koor weer onder leiding van Hans Lamers, die al 40 jaar de vaste dirigent is. Chris Kok, de Edese pianist zorgt voor de muzikale begeleiding.

Het GOOG bouwde in de loop der jaren een indrukwekkende historie en bekendheid op. Professionals waarderen de kwaliteit en de veelzijdigheid van het gezelschap. Dat bleek uit de medewerking aan een landelijk tournee, het 'Weens Operette'Gala' met solistische medewerking van onder meer Marco Bakker, Selma Harkink en het 'Orchestra Particolare' van Jan Stulen. Marco Bakker is een frequent terugkerende zanger bij optredens van het GOOG. Omdat het gezelschap ook veel concerten en optredens verzorgt, is vanaf 2000 serieus beleid gevoerd op de ontwikkeling en training van eigen solisten en ensemblezangers.

Wie het concert in Cultura op zaterdag 2 maart wil bijwonen doet er goed aan de kaarten tijdig te bestellen. Deze kan bij theater Cultura Ede. Wie meer informatie wenst over het 'GOOG' kan terecht op www.goog.nl

Meer berichten