PEK: 15-jarig bestaan

  Cultuur

Ede - Platform Edese Kunstenaars PEK viert komend jaar haar 15-jarig bestaan met een Jubileum Expositie. Voor dit grote evenement dat in mei zal starten hebben de leden van PEK twintig Gelderse medekunstenaars uitgenodigd. De tentoonstelling, waar 45 kunstenaars aan mee doen, vindt plaats in de voormalige kantine van de Enka Fabriek in Ede. Het Industriële
Kantinegebouw, dat in het hart staat van het totale ENKA-gebied, vormt een prachtig decor voor dit evenement. Het gebouw zal de komende maanden worden ingericht als expositieruimte voor de beelden, tekeningen, installaties, schilderijen en foto's. Want zo divers zal de inhoud zijn. De tentoonstelling heeft de titel Schaft meegekregen, geïnspireerd op de functie van het gebouw, toen de ENKA nog in bedrijf was.


Opening

Op zaterdag 19 mei vindt de opening plaats met een productie van het theatergezelschap 7090 uit Amsterdam. Aanvang 15.00 uur.
Daarna zal de tentoonstelling op zaterdagen en zondagen geopend zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur. De tentoonstelling duurt tot 24 juni.

Meer berichten