Galerie Zuid: Het Hollandse wilde dier in de kunst

  Cultuur
Draadplastiek Bert Hoekstra
Draadplastiek Bert Hoekstra (Foto: Hoekstra)

Van 10 januari tot en met 14 april staat Galerie Zuid in het teken van het Nederlandse wilde dier. Tien kunstenaars maakten, speciaal voor deze tentoonstelling, een nieuwe collectie rond dit thema.
Harskamp - Bert Hoekstra (Renkum), exposeert houtsneden, tekeningen en draadplastieken. Bij de plastieken tekent hij, als het ware in de ruimte, met metaaldraad bijvoorbeeld de kop van een wilde stier. Door hun doorzichtige massa weten zijn beelden de ruimte op een bijzondere manier te bespelen.

Marian van Veen

De uit Bennekom afkomstige Marian van Veen schildert met olieverf en acryl. Ze vertelt: “De natuur geeft zoveel inspiratie. Door te kijken en daarna te schilderen ontdek je zoveel nieuwe dingen waar je anders zo maar aan voorbij gaat.” Met aandacht voor detail en kleur geeft ze haar dieren op doek of paneel realistisch weer.

Houtsneden

Luuk Scholten (Doorn) laat zich in zijn houtsneden en olieverfschilderijen leiden door het Hollandse landschap en de daarbij horende dieren. Met zijn heldere kleurgebruik en ritmische opbouw hebben zijn kunstwerken een duidelijk eigen karakter.

Wilde paarden

In de keramische beelden van Lei Hannen (Limburg) spelen wilde paarden en stieren de hoofdrol. In een vereenvoudigende vorm geeft hij de oerkracht en beweging van het dier op overtuigende wijze weer.
Els Bleijenberg, Hanneke Bruinjé, Jan Huisman, Guus Kuit, Krista Verwoerd en Dinie de Zeeuw maken het tiental vol met keramiek, olieverfschilderijen, droge naalden, monotypes en pasteltekeningen.
Tot en met 14 april kan men de Nederlandse wilde dieren bekijken in Galerie Zuid, Molenweg 109 te Harskamp op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur. De toegang is vrij. Meer informatie op www.galeriezuid.nl

Meer berichten
Shopbox