Logo edesepost.nl


De harde kern van de crew van Poppodium Ede toont haar Juryprijs. Vlnr Xander van Soelen, stagiair Jeroen Wagensveld, Stephan Beumer, Twan Spierings en voorzitter Jaap Boot. Ze hebben ideeën te over wat ze met de prijs gaan doen.
De harde kern van de crew van Poppodium Ede toont haar Juryprijs. Vlnr Xander van Soelen, stagiair Jeroen Wagensveld, Stephan Beumer, Twan Spierings en voorzitter Jaap Boot. Ze hebben ideeën te over wat ze met de prijs gaan doen. (Foto: Betty van de Bunt)

Poppodium Ede is winnaar Juryprijs

  Cultuur

Bij de uitreiking van de Edese Cultuurprijs ging Poppodium Ede er met de Juryprijs vandoor. Het juryrapport wond er geen doekjes om: ''Poppodium Ede levert een belangrijke bijdrage aan het culturele leven in Ede en heeft iedereen wat te bieden. Ze hebben de prijs meer dan verdiend.''

Door Betty van de Bunt

Ede - De Juryprijs is een aanmoedigingsprijs van de gemeente Ede die tegelijk met de Cultuurprijs wordt uitgereikt. Dat gebeurde vrijdag 24 november in het Akoestikum. Het team van Poppodium Ede nam laaiend enthousiast haar prijs van 2500 euro en een handgemaakt kunstwerk in ontvangst. Het Poppodium Ede timmert al 10 jaar aan de weg met een reeks van culturele activiteiten. Volgend jaar opent zij een Centrum voor Popcultuur in Ede.

Muziek bij de Buren

Poppodiumman Xander van Soelen: "Heel vet dat we deze prijs gewonnen hebben. We zijn al heel lang bezig en het zat niet altijd mee, maar we zijn stug doorgegaan en kijk eens wat we nu allemaal bereikt hebben!"
Het Poppodium staat voor muziek, evenementen, festivals en projecten. Van Soelen: "Van punkconcerten tot singer-songwriters, van graffitiprojecten tot skateboard- en BMX-wedstrijden." Ze probeert een breder publiek te bereiken, met bijvoorbeeld Muziek bij de Buren." Het gewonnen prijsbedrag komt wel op. Stephan Beumer van het Poppodium: "We hebben zoveel ideeën voor 2018, dat geld hebben we hard nodig. Vette activiteiten, meer zichtbaarheid in Ede, meer bereik onder de kids. Meer rock and roll in Ede!" Waarbij Van Soelen opmerkt dat cultuur bij de jongere generatie moet gaat leven. Daar werken ze hard aan. Hij hoopt bij volgende prijsuitreikingen niet alleen 45-plussers, maar ook twintigers te zien.

Jurylid Rogier Pelgrim stelt dat Poppodium Ede de stad echt verrijkt heeft met allerlei evenementen. "Ik heb opgetreden bij hun singer-songwriteravonden bij koffiecafé De Jonge Dame. Dat was heel knus en heel erg geslaagd. Het publiek bestond uit jong en wat ouder."

Burgemeester Verhulst vertelt dat hij de winnaars herkende: "Ik had de stukken gezien over het Centrum voor Popcultuur wat ze starten. Daarop stond 'Make Ede great again'. Bluf met een knipoog. Ontzettend leuk dat ze nu deze prijs winnen."

Voor de winnaars van de Cultuurprijs en de Juryprijs maakte kunstenaar Anneke Schat uit Lunteren twee unieke plastieken van zilver. Met een schittering in de ogen geeft ze een toelichting: "Het ontwerp staat op 3 poten, want de winnaars moeten stevig op de grond staan. En er zit een doorgaande, dynamische lijn in het ontwerp. Want succes moet doorgaan, zeker voor deze jonge mensen."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox