Logo edesepost.nl


Zanger en gitarist Mercy John treedt donderdag 21 september op bij Live Stage Marnix. (Foto: Sander van den Berg)
Zanger en gitarist Mercy John treedt donderdag 21 september op bij Live Stage Marnix. (Foto: Sander van den Berg) (Foto: Sander van der Berg)

Live Stage Marnix klaar voor negende concertseizoen

  Cultuur

De nieuwe concertreeks van Live Stage Marnix start donderdag 21 september met een optreden van Mercy John in de zaal van Café de Bospoort. De zanger en gitarist wordt bijgestaan door Kirsten Boersma (toetsen en zang) en Rolf Verbaant (gitaar en zang)

Ede - Voor wie nog niet bekend is met Live Stage Marnix even een korte introductie van het luisterpodium. In 2009 nam een aantal muziekliefhebbers het initiatief om concerten in Ede te organiseren. Deze concerten vonden in eerste instantie plaats in Grand Café Marnix, daar is ook de naam ontstaan. Na wat omzwervingen, onder andere via theater Cultura, is de zaal achter Café de Bospoort nu alweer voor het vierde jaar de thuisbasis. De crew van Live Stage Marnix bestaat uit vrijwilligers, hierdoor kunnen de entreeprijzen laag blijven. Voor licht- en geluidstechniek worden de professionals van Planet Vibes ingehuurd. Er worden ongeveer tien concerten per jaar georganiseerd met optredens van gerenommeerde artiesten uit binnen- en buitenland. Het genre laat zich het best omschrijven als Americana. Folk, blues en countrymuziek, vertolkt door singer-songwriters en bands. Live Stage Marnix is erkend door Stichting Fonds voor de Podiumkunsten en trekt bezoekers uit de wijde regio. Door de kleinschaligheid, er zijn maximaal 70 zitplaatsen, ontstaat de mogelijkheid om artiesten die meestal in grotere zalen spelen in een intiemere setting te zien optreden. Programmeur Harmannus Harkema heeft voor het komende seizoen klinkende namen vastgelegd, waaronder The Good Lovelies, Edgelarks en Dave McGraw & Mandy Fer. In december staat een singer-songwriter circle geprogrammeerd met Roos Blufpand, Rogier Pelgrim en Sofia Dragt.

De aftrap wordt zoals gezegd verzorgd door Mercy John. Deze zanger en gitarist groeide op in het Brabantse niemandsland. "De ideale voedingsbodem voor Nederlandse Americana", vindt hij zelf. In zijn werk klinken invloeden door van Tom Petty, Ryan Adams en Bruce Springsteen.

Kaarten

Mercy John treedt donderdag 21 september op in Café de Bospoort, Bospoort 1. Aanvang 20.15 uur, entree 12 euro. Kaartverkoop bij de zaal of via reservering@livestagemarnix.com. Gereserveerde kaarten voor aanvang bij de zaal worden afhalen.

Kijk voor een clip met zijn muziek op www.livestagemarnix.com

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox