Foto:

Column: Eerste Walking Diner, Stadsvarkens was er bij

  Column

'Natuurlijk, gezond en bewust eten uit de buurt'. Dat is het motto van Stadsvarkens. Je ziet het op ons logo. Maar tijdens de Walking Diner kwam ik langs verschillende initiatieven met ditzelfde uitgangspunt. Donderdag 12 september liep ik nieuwsgierig mee met de Walking Diner.
Walking Diner, wat is dat eigenlijk?
Walking Diner komt uit de koker van Ariejanne Timmermans. Zij is initiatiefnemer van de buurtmoestuin De Vrolijke Pastinaak aan de westrand van de wijk Kernhem.
Haar idee was om binnen de eigen buurt, in dit geval Kernhem, een route uit te zetten waarbij je plekken aandoet die iets met eten te maken hebben.
Zo liep de groep vanaf het Kernhuis, via de Vrolijke Pastinaak en De Wilde Peen naar In Goede Aarde. Met nog een tussenstop bij de Kruidentuin bij huize Kernhem eindigde de route weer bij het Kernhuis.
Op iedere locatie kregen we uitleg over het 'project' en werd er eten geserveerd. Eerst een apperatiefje, daarna soep, vervolgens de hoofdmaaltijd, een klein hapje met drankje en bij het eindpunt was er koffie met cake.

Het Stadsvarkensbos ligt buiten de route, zuidrand van Veldhuizen, maar we mochten bij de Vrolijke Pastinaak ons verhaal vertellen en een kleine proeverij geven.
Dit was de eerste plek die werd aangedaan, dus ik heb daarna de route meegewandeld. En al wandelend werd ik helemaal enthousiast van de verschillende projecten waar we aankwamen. De Vrolijke Pastinaak een buurtmoestuin waar zowel gezamenlijke als individueel de tuintjes worden onderhouden. De Wilde Peen, waar je zelf als oogstaandeelhouder je groenten kunt oogsten. In Goede Aarde, een kleinschalig dagcentrum, zorgboerderij voor jongeren met een verstandelijke en/of psychische beperking. En de Kruidentuin bij huize Kernhem waar medicinale en keukenkruiden in groeien. Dit was een pilot. En het zette me aan het denken in hoeverre er ook in en rond Veldhuizen voldoende locaties te vinden zijn voor zo'n smakelijke wandeling.

Maut van Ommen, vrijwilligster Stadsvarkens

Meer berichten