Foto: Pauw Media

Column: En dat noemen ze wild!

  Column

Langs diverse wegen in Ede hebben we borden zien staan die ons wijzen op de risico's die we nemen langs de bosrijke gemeentelijke wegen.

Uiteraard nemen we soms onaanvaardbare risico's als bestuurders, zeker als we gezellig op familiebezoek of ergens anders zijn geweest. Drank in de man, wijsheid in de kan is een bekend gezegde. Verstand komt met de jaren hoor ik regelmatig en een koe moet niet vergeten dat het ook een kalfje is geweest. In de gemeente Ede hebben we nog verschillende keten en uitgaansgelegenheden waar zowel de jeugd als de ouderen vertoeven en dan stapt men nog regelmatig na een groot aantal glazen of glaasjes achter het stuur. Regelmatig ben ik met de auto binnen de gemeente grenzen op de wegen te vinden en in deze donkere maanden is het best uitkijken voor overstekende dieren die geen boodschap hebben aan autobestuurders en zeker geen aandacht hebben voor het verkeer.

Ik weet niet of u ze ook ziet gaan maar heel wat auto's die geen of weinig aandacht hebben voor de autoverlichting. Vaak kom je voertuigen tegen met een kapotte voorlamp of achterlicht. Ook het tijdig dimmen van het grote licht zou fijn zijn als je een ander tegemoet komt. Veel vragen over verkeer, wegen en kruispunten vragen om aandacht. Ook in de dorpen waar een rondweg ligt zou het beter zijn als er wat meer rotondes komen die de doorstroming bevorderen en de wachttijd om over te steken af kan nemen. Het onderhoud van fietspaden en oversteekpunten heeft zeker de aandacht van de betreffende raadsleden die verkeer in hun portefeuille hebben. Vaak proberen we gezamenlijk op te trekken maar budget is budget. Er zijn veel wensen en kruispunten die verbeterd kunnen worden dat beseffen we maar al tegoed. Heeft u vragen of aandachtspunten over verkeersknelpunten reageer dan gerust naar de gemeente Ede. We gaan niet wild met de portemonnee om maar zoeken wel naar een juiste richting die de veiligheid vergroot! Helpt u mee om de veiligheid te vergroten door zelf te minderen en verkeersveilig gebruik te maken van de gemeentelijke wegen! Als uw rijbewijs u lief is wees er dan zuinig op, anders ben je hem eerder kwijt dan rijk en dat komt je pas echt duur te staan!

Pieter Kool, raadslid SGP Ede

Meer berichten