Foto: ARJAN VAN BRUGGEN NETHERLANDS

Column: Duurzaamheid

  Column

De maand oktober kent de Dag van de Duurzaamheid. Voor de SGP vloeit duurzaamheid voort uit rentmeesterschap: de opdracht van God om de aarde te bouwen en te bewaren. Vanuit dat oogpunt moeten we zorgvuldig omgaan met onze energiebronnen en dit dwingt iedere burger om keuzes te maken.

Een belangrijk aspect hierbij is bewustwording van de burgers. We kunnen in ons gemeentehuis mooie ambities opschrijven, plannen uitwerken, etc., maar als onze Edese burger zich niet bewust is van zijn of haar voetprint op de aarde, dan hebben de mooie plannen niet het bereik wat we er in het gemeentehuis van gehoopt hadden.

Duurzaamheid is niet iets wat van de ene op de andere dag gerealiseerd is. Dit vraagt continue de aandacht, aanpassing van plannen, ogen en oren openhouden voor nieuwe technieken, toepassing van deze technieken, vallen, opstaan en weer doorgaan, met het doel voor ogen dat wij hier zijn om de aarde te bouwen en te bewaren voor elke generatie na ons.

Voor de SGP betekent dit concreet dat we niet alleen moeten focussen op zon en wind, maar ook op tal van andere creatieve mogelijkheden om te komen tot een energie-neutrale samenleving in Ede. De rol die de SGP het gemeentebestuur aanmeet is een faciliterende rol en daar waar het haar eigen energiehuishouding betreft een voorbeeld rol: gewoon doen, met het oog op de lange termijn!

In deze raadsperiode zal de SGP in Ede met voorstellen komen, los van zon en wind, die zullen bijdragen aan een energie-neutraal Ede. Heeft u als burger ideeën, dan horen wij die graag. Samen met de burger betekend dat wij er niet alleen voor staan!

Gerrit Flier, raadslid Gemeente Ede - Fractie SGP, gerrit.flier@ede.nl

Meer berichten