Foto: Foto:

Van padel tot trekker trek

  Column

Padel, spreek uit padél. We hebben pas naar het Wereldkampioenschap Voetbal gekeken, Wimbledon, de Tour de France. Een ware sportzomer. En ook in Bennekom. Tennisvereniging Keltenwoud tekende voor de organisatie van kwalificatiewedstrijden padel voor het WK in Paraguay. Zo zagen we de Duitse, Zwitserse en Senegalese teams spelen tegen Nederland.

Wat is dat dan padel? Het is een racket- en balsport, een mix van tennis en squash. De tennisbal gaat over het net en je mag de wanden gebruiken net als bij squash. Het spelbeeld is wat sneller en padelen vergt een uitgebreide techniek van de spelers met het racket en dat is het aankijken waard. Zo maar dit topniveau vlakbij.

Nog meer topsport in Otterlo waar traditiegetrouw de finale van de KNSB Marathon Cup inlineskaten wordt verreden. De stichting Skeelersport Otterlo organiseert dit samen met de Edese IJsvereniging. Dat geeft ook de mogelijkheid om de sport te promoten met scholenclinics en clubwedstrijden. En later zijn er echte namen met Anouk van der Weijden, Jorien ter Mors, Esmee Visser en de gebroeders Mulder.

Zelfs bij deze temperaturen zullen er nog enkele azijnliefhebbers zijn die denken dat ik Ede aan het vergelijken ben met Sint Petersburg of Parijs. Sport is een maatschappelijk bindmiddel dat zien we bij de grote internationale evenementen, maar ook de hier genoemde locale. Het zijn geen bobo's, maar gewone mensen, vrijwilligers die het organiseren en die er van genieten. En dat geldt trouwens ook voor evenementen als de oldtimer dag in Ederveen of de Trekker trek in De Klomp of Lunteren. Dat wilde ik even benadrukken. Een prettige zomer toegewenst.

Burgemeester René Verhulst

Meer berichten