Foto: Emile Nijs

Column: Stem op project Stadsvarken

  Column

Het gaat goed in Ede. Het project Stadsvarkens heeft zich in een kleine twee jaar op de kaart gezet. Samen met veel vrijwilligers die hun handen uit de mouwen steken om het project steeds verder uit te bouwen en professioneel neer te zetten, werkt de stichting aan haar doelstelling om voedselbewustzijn te bevorderen. Leuk dat dat niet onopgemerkt aan de gemeente voorbij gaat. Dat zij het project waardeert blijkt uit de aanmelding van Stadsvarkens voor de vrijwilligersprijs door de gemeente Ede.

Het thema dit jaar is: vrijwilligers maken het verschil. De jury beoordeelt de projecten en initiatieven daarom onder andere op hoe zij met vrijwilligers het verschil maken voor hun omgeving of gemeente of via hun eigen vrijwilligersbeleid voor hun vrijwilligers. De Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie: er wordt onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt. Voor deze prijs heeft de gemeente René van Geneijgen aangemeld.

Stadsvarkens dingt mee naar de voor 'Meer dan handen vrijwilligersprijs' en de passieprijs. De vrijwilligers maken werkelijk een verschil en dat zonder structurele financiële steun. De winnaars ontvangen prijzen variërend van 500 tot 5.000 euro en daar willen we wel naar meedingen. Een groeiende organisatie ontwikkelt zich en dat gaat niet zonder kosten. Voor het verzamelen van het voer, dat uit restproducten uit de omgeving bestaat, is behoefte aan een transportfiets met e-ondersteuning. Onze vrijwilligers willen we waarderen in de vorm van een attentie, werkkleding en vrijwilligersuitje. Door een stem uit te brengen kan iedereen Stadsvarkens steunen om dichter bij de prijs te komen. Door een stem op het project als een stem op de passieprijs uit te brengen verhoogt de kans op succes.

Stemmen kan tot 31 januari en de prijsuitreiking is op 2 februari 2018.
Stemmen kan via deze links. www.vrijwilligersprijzen.nl/initiatief/stadsvarkens
www.vrijwilligersprijzen.nl/passieprijs/rene-geneijgen

Deze column verschijnt één keer in de twee weken (Foto: Emile Nijs)

Meer berichten
Shopbox