Niels Blotenburg (CMC Bedrijfsmakelaars) en Maikel Rondon (directeur Het Nieuwe Web, huidige huurder) staan voor het pand waar kantoorruimte beschikbaar is op de tweede verdieping. (foto Diana Kervel)
Niels Blotenburg (CMC Bedrijfsmakelaars) en Maikel Rondon (directeur Het Nieuwe Web, huidige huurder) staan voor het pand waar kantoorruimte beschikbaar is op de tweede verdieping. (foto Diana Kervel) (Foto: )

Bedrijfspand van de maand: Oude tradities herleven op Boylestraat

Het architectonisch fraaie pand op de Boylestraat in Ede is door gebruik van bijzondere materialen een blikvanger. Met de 190.000 auto's die passeren over de A12 is het vergroten van naamsbekendheid een vanzelfsprekendheid op deze locatie.

Diana Kervel

Ede - Bij het betreden van het pand valt veel licht naar binnen. Het trappenhuis is dan ook in de gehele lengte voorzien van ramen. De huidige huurder, Maikel Rondon heeft met zijn bedrijf Het Nieuwe Web, hier altijd met plezier gezeten naar eigen zeggen. "Mijn bedrijf is bezig met een transformatie waarbij er meer sales mensen zullen worden aangenomen en minder techneuten. De noodzaak om een kantoorruimte te hebben is daarmee voor mij verdwenen. De afdeling verkoop zit met name op de weg en ict-personeel werkt bij voorkeur vanuit eigen huis. Vergaderen zullen we efficiënter gaan oppakken."

Innovatie als speelterrein

De eigenaar van het pand heeft volgens Rondon altijd voorop gelopen als het gaat om duurzaamheid en technologische hoogstandjes. "De zonnepanelen en LED-verlichting zijn maar een aantal voorbeelden van aanpassingen die hij direct heeft doorgevoerd. Innovatie is zijn speelterrein naar mijn mening." Niels Blotenburg van CMC Bedrijfsmakelaars voegt toe: "Hij heeft veel tijd en geld geïnvesteerd in een transparante en lichte kantoorruimte met een daarin ingenieus verwerkte opslagruimte. Hij is voortdurend bezig met verbeteringen, met name op het gebied van beveiliging van ict-faciliteiten."

Parkeervrije zone

Het bedrijfsobject ligt pal langs de A12 op bedrijventerrein BTA-12. Hierdoor kan er gebruik worden gemaakt van het collectieve warmte-koude opslagsysteem, blussysteem en beschikbare parkeerplaatsen. Niels Blotenburg benadrukt: "De toekomstige huurder kan direct het strak vormgegeven kantoor betrekken. Met het schuiven van wanden is de ruimte flexibel in te delen. Natuurlijk kunnen zij ook naar wens hun eigen ideeën ten uitvoer brengen. Wij denken echter dat het bestaande interieur voor veel bedrijven een mooi uitgangspunt zal zijn. Ook de parkeerkelder met 8 parkeerplaatsen heeft toegevoegde waarde. De straten van het bedrijventerrein hebben een parkeervrijezone, vandaar dat een eigen garage belangrijk is."

Afgeleid

"De langs razende auto's hebben zicht op de Boylestraat, maar de bezoekers ben je bij aankomst ook altijd even vijf minuten kwijt omdat ze naar buiten staan te kijken." Contact met de buren is er ook regelmatig. "We lopen niet bij elkaar de deur plat, maar dat natuurlijk afhankelijk van je wens. Mogelijk kun je elkaar versterken. Wel hebben wij een keer als Sint en Piet de bedrijven bezocht. We zijn niet gestopt bij de muren van dit pand, maar hebben de gehele straat voorzien van pepernoten. De bouwvakkers verderop kwamen niet meer bij van het lachen." Misschien is het leuk voor de toekomstige huurders om hier een gewoonte van te maken. Na al die jaren hebben we het er nog steeds over. Mogelijk dat dit ook meewerkt aan de naamsbekendheid", zegt Maikel Rondon quasi serieus.

Meer berichten