OBK Otterlo in Enschede.  (foto: Harold Snippert)
OBK Otterlo in Enschede. (foto: Harold Snippert) (Foto: Harold Snippert )

OBK Otterlo helemaal thuis in hoge divisie

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 november werd het Concertconcours van de KNMO gehouden, in de mooie grote zaal van het Muziekcentrum Enschede.

Otterlo - Waar een klein dorp groot in kan zijn bewees Oefening Baart Kunst uit Otterlo; na op het vorige concours gepromoveerd te zijn naar de tweede divisie kwam OBK hier voor het eerst uit in die tweede. Met alleen de eerste divisie daarboven is dit feit voor sommigen al een reden tot hoogtevrees. Geheel onterecht. De fanfare heeft met haar circa 33 leden een klinkende eerste prijs behaald en hiermee bewezen thuis te horen in deze hoge divisie.

'Moeilijke muziek'

Na iets meer dan twee en een halve maand van hard werken heeft het orkest onder leiding van Chris Kok zich de moeilijke muziek eigen gemaakt: Pentagram van componist Johan de Meij en de moeilijke suite Northern Landscapes van Peter Graham. Een bijzonder en emotioneel moment tijdens het concours was de officiële première van ‘To a friend’, een juweeltje van Jacob de Haan die dit werk gecomponeerd heeft ter nagedachtenis aan zijn schoonvader, onze altsaxofonist Gerard Bosch.

Meer berichten