De stukken hout worden op maat gezaagd.
De stukken hout worden op maat gezaagd. (Foto: Alexander Wieringa)

Koepelschoolkinderen maken hun eigen meubel

Koepelschoolleerlingen van groep 5 en 6 uit Ede maken hun eigen meubel. Op vrijdag 22 november zijn de leerlingen naar de Houtclub Ede geweest.

Ede - De leerlingen hadden hout bij zich waar de maten al op waren afgetekend en een schets om aan te geven hoe het meubel er uit moest komen te zien. De vrijwilligers van de houtclub hielpen de leerlingen met het in elkaar zetten.

Meester Alexander Wieringa, de directeur van de school, vertelt hoe het project tot stand kwam: “De Koepelschool is een Jeelo-school. Met de methode Jeelo (je eigen leeromgeving) werken groepen projectmatig aan verschillende wereldoriënterende vakken.”

Alle groepen van de Koepelschool werken op dit moment aan het project ‘Maak je eigen product’. “De groepen 5 en 6 maken hun eigen meubel”, vertelt meester Alexander enthousiast. “Leerlingen leren dat daar nog heel wat bij komt kijken zoals een ontwerp bedenken, een schets maken en de materialen erbij zoeken. Ze krijgen niet alleen les van hun eigen leerkracht, maar hebben ook een gastles gehad van een deskundige. Die vertelde de kinderen over verschillende houtsoorten en welke houtverbindingen je allemaal kunt maken.”

Als Jeelo-school doe je de deuren van de school open. De maatschappij moet de klas in en de klas de maatschappij in. Leerlingen moeten zien en voelen wat er speelt. Betrokken raken bij de leefomgeving van mens, dier en plant.

www.koepelschool.nl

Meer berichten