Op de foto v.l.n.r. initiatiefnemer Jaap Hermsen en wethouder Hester Veltman, voorzitter van de arbeidsmarktregio Foodvalley voor de pop-upstore.
Op de foto v.l.n.r. initiatiefnemer Jaap Hermsen en wethouder Hester Veltman, voorzitter van de arbeidsmarktregio Foodvalley voor de pop-upstore. (Foto: )

Pop-upstore voor energietechniek opent deuren in Ede

Op 6 november opende de pop-up store Honk1 haar deuren in de Regio Foodvalley, in Ede. De opening werd verricht door wethouder Hester Veltman, voorzitter van de arbeidsmarktregio Foodvalley en initiatiefnemer Jaap Hermsen. Honk1 is een winkel waar mensen worden gescout voor een baan in de energietechniek. De pop-up store is voor vier weken gevestigd in het centrum van Ede op het Oude Kerkplein 67.

Ede - Honk1 is een laagdrempelig initiatief dat ondernemers helpt bij het vinden van nieuwe talenten. Bezoekers aan de pop-up-store krijgen de ruimte om te ontdekken wat werken in de energietechniek inhoudt en of een technische baan iets voor ze is. Ervaren vakmensen, zogenoemde talentscouts, helpen geïnteresseerde bezoekers ontdekken waar ze goed in zijn. "In Honk1 kijken we niet naar opleiding en ervaring maar wat past bij iemands talenten.", aldus Jaap Hermsen. "Ons doel is om zowel werkzoekenden als zij-instromers te vinden die bij werkgevers in de regio aan de slag kunnen om de energietransitie te ondersteunen. Bezoekers die soms direct inzetbaar zijn en soms nog een opleiding nodig hebben." Honk1 'pop-up-store Energietechniek' is een initiatief van De Parels Compagnie in opdracht van de provincie Gelderland.

Meer berichten