Het jubileum van het gemengd koor Vocalise wordt gevierd met een Jubileumconcert Vrijheid en Verlichting. 
Het jubileum van het gemengd koor Vocalise wordt gevierd met een Jubileumconcert Vrijheid en Verlichting.  (Foto: )

Jubileumconcert Vrijheid en Verlichting in Beatrixkerk

Het jubileum van het gemengd koor Vocalise wordt gevierd met een Jubileumconcert Vrijheid en Verlichting.

Bennekom - Voor deze gelegenheid componeerde Roel van Oosten zijn Sacrifice and Freedom, over het verlangen naar vrijheid als die je afgenomen is en teksten van Spinoza, een filosoof uit de tijd van de Verlichting. Een première.

Het concert wordt gehouden op zaterdagavond 16 november om 20.15 in de Brinkstraatkerk, Brinkstraat 41 in Bennekom en op zondagmiddag 17 november om 15.30 in de Hervormde kerk, Kerkstraat 7 in Renkum, onder leiding van Gerrit Maas. De toegang is vrij. Er is een collecte na afloop.

Het Fonds Podiumkunsten, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente Ede hebben dit bijzondere concert financieel ondersteund.

Harmony of the Spheres van de Nederlandse componist Joep Franssens heeft net als de opdrachtcompositie een tekst van Spinoza. Zijn thema verbeeldt vrijheid door de harmonie in het universum. Lulling the Sun van Kancheli borduurt daarop voort.

De Five Spirituals van Tippett zijn negrospirituals en komen uit een oratorium dat Tippett schreef naar aanleiding van de Kristallnacht. Hij wilde daarmee stem geven aan de onderdrukten.

Meer berichten