De kinderen staan in de rij om hun brief voor de minister te posten.
De kinderen staan in de rij om hun brief voor de minister te posten. (Foto: Maartje van Walsem)

Ludieke stakingsactie op De Vlinderboom

Op 6 november werd er overal in Nederland gestaakt voor beter onderwijs. Een aantal juffen van basisschool De Vlinderboom vertegenwoordigden de school in Den Haag. Op De Vlinderboom werd deze dag verder gewoon les gegeven, maar de kinderen en juffen hebben op een andere manier aandacht gevraagd aan minister Slob.

Ede - Het team en de kinderen vinden het heel erg belangrijk dat er elke dag, voor elke groep een goede leerkracht is. Op dit moment zijn er helaas niet genoeg juffen en meesters om bij ziekte in te vallen. De kinderen uit groep 5 tot en met 8 hebben brieven geschreven aan minister Slob waarin zij uitlegden waarom zij goede meesters en juffen nodig hebben.

“Ik denk dat alle kinderen graag goed onderwijs willen en we hebben het ook gewoon nodig om verder te komen in ons leven. Ik wil graag politie worden en zonder goed onderwijs kan ik dit nooit worden“ (jongen 10 jaar).

“In het kinderrechtenverdrag staat dat kinderen recht hebben op goed onderwijs, wij hebben dus goede meesters en juffen nodig” (meisje 10 jaar).

De jongere kinderen hebben zichzelf getekend boven de tekst van Arjan Lubach: “Ik ben geen toprioriteit’.

Als afsluiting van deze bijzondere schooldag zijn de kinderen in een lange rij naar de brievenbus gelopen en hebben zij hun brief zelf gepost. Zouden de kinderen antwoord krijgen?

Meer berichten