Twee meiden spelen tijdens het openingsfeest in speeltuin De Korenbloem. (foto: Hanneke van der Put)
Twee meiden spelen tijdens het openingsfeest in speeltuin De Korenbloem. (foto: Hanneke van der Put) (Foto: Hanneke van der Put)

Maatjes: meer dan huiswerk

Op 30 november was de officiële start van het huiswerkproject ‘Maatjes: meer dan huiswerk’ in speeltuin De Korenbloem. Kinderen konden met hun maatje in de speeltuin spelen, knutselen en er was iemand om te schminken. Een laagdrempelige manier voor de maatjes en kinderen om elkaar beter te leren kennen.

Ede - Het project is een onderdeel van Netwerk Dien je Stad en momenteel hebben ongeveer 35 kinderen een maatje. De kinderen die huiswerkbegeleiding krijgen zijn tussen de 8 en 12 jaar en worden via school aangemeld. In een schooljaar helpt een vrijwillig maatje hen met het vergroten van hun vaardigheden. Voor veel kinderen geeft de begeleiding een gevoel van steun en dat vergroot hun zelfvertrouwen.

De meeste kinderen die een maatje hebben zijn van buitenlandse komaf en hebben een taalachterstand. “Dit is ook voor het maatje erg interessant, om een andere cultuur te leren kennen” vertelt projectleider Marianne Boonstoppel.

Veel maatjes studeren aan de CHE, maar dat is zeker geen vereiste. Vanuit het project worden workshops en trainingen gegeven en wordt contact gehouden met de basisschool waar het kind op zit.

Meer weten over het huiswerkproject of wil je je aanmelden als maatje?

Kijk dan op www.dienjestad.nl.

Meer berichten