EK-internationals Fred van Ruissen, Ina van Lavieren en Jack Engelaar.
EK-internationals Fred van Ruissen, Ina van Lavieren en Jack Engelaar. (Foto: Nederlandse Padelbond)

Unieke prestatie op EK padel van 'Keltenwoud'

In het Spaanse Bilbao deden afgelopen week drie spelers van Keltenwoud mee aan het eerste Europese padelkampioenschap voor veteranen. Jack Engelaar, Ina van Lavieren en Fred van Ruissen vertegenwoordigden Nederland. En met succes. Het nationale veteranen padelteam eindigde zowel bij de mannen als de vrouwen als tweede achter wereldkampioen Spanje.

Ede - Het EK padel bestaat uit een landentoernooi en een koppeltoernooi. In het koppeltoernooi bereikten Fred van Ruissen uit Ede en Jack Engelaar in de 55+categorie de finale door te winnen van koppels uit Portugal, België en Portugal. In de finale was het Spaanse koppel te sterk, maar het was een fantastische tweede plaats voor de twee mannen die bij tennis- en padelvereniging Keltenwoud in Bennekom padellen.

In de teamwedstrijden wonnen de heren met 3-0 van België en van Finland en verloren met 3-0 van Spanje. De vrouwen wisten in de poulefase met 3-0 te winnen van Denemarken en Ierland. Ook zij verloren van Spanje. In de kruisfinales toonden de Oranjeteams een knap staaltje padel door Portugal met 3-0 te verslaan. In de finales waren de Spaanse vrouwen en mannen opnieuw een aantal maten te groot.

Ina van Lavieren had samen met haar koppelgenote Marianne van Zanten de pech in het koppeltoernooi gelijk tegen het Spaanse koppel te moeten spelen, dat later Europees kampioen is geworden. In de verliezersronde tegen een Belgisch koppel,speelden zij een goede partij, maar moesten zich in de super tie break met 10-8 gewonnen geven. Ook Ina is net als Jack uit Tiel lid van Keltenwoud.

Voor het kleine padelland Nederland, dat pas enkele jaren deze sport omarmt, is dit EK-resultaat een unieke prestatie. Tweemaal tweede als team en een tweede plaats voor het Bennekomse koppel, daar mogen de spelers en speelsters mee thuis komen. Het kan de belangstelling voor de padelsport ten goede komen, en dat merkt Keltenwoud al enige tijd door de toeloop van leden en baanhuurders.

Meer berichten