Bewonder aquareltechniek Hans van der Linden

Een aquarel van Edenaar Hans van der Linden.
Een aquarel van Edenaar Hans van der Linden. (Foto: van der Linden)

Woensdag 6 november gaat de najaarstentoonstelling open in Galerie Zuid. Zeven kunstenaars tonen hun nieuwste tekeningen, olieverfschilderijen, grafiek, acrylschilderijen, aquarellen, stenen beelden en sieraden.

Harskamp - Wandalin van den Abeele(Hilversum) maakt tekeningen van vogels. In structuur, vormgeving en kleur weet ze een ijsvogel, vink of winterkoninkje haarfijn op papier te zetten. Nico van Eede (Ede) toont fors opgezette en kleurrijke schilderijen. De snelheid van de kwaststreek en het plezier van de schilder spatten van het papier af. Meer ingetogen van karakter zijn de grafische schilderijen van Wim Kreuter (Oosterbeek). Hij vereenvoudigt waar het kan en brengt zijn onderwerpen in kleur, vlak en lijn terug tot de essentie van de vorm. Harskamper Guus Kuit maakt droge naald etsen. Sinds enige tijd combineert hij deze techniek met de mezzotint. In prenten van sneeuwklokjes, teckels en bloeiende bermen laat Guus zien dat hij de grafische technieken goed onder de knie heeft. Hans van der Linden (Ede) is een echte aqua-rellist. Experimenterend met techniek, kleur en vorm beheerst hij deze moeilijke techniek bijzonder goed. Niet bang om de verf in het water te laten vloeien, lopen of druipen voelt hij het wezen van de aquareltechniek goed aan.

Van 6 november t/m 11 januari is de expositie te zien in Galerie Zuid, Molenweg 109 te Harskamp. Open: woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. (22 december t/m 1 januari gesloten) Meer informatie op www.galeriezuid.nl.

Meer berichten