De beide koren nemen afscheid van het publiek. (foto: T. Bakker)
De beide koren nemen afscheid van het publiek. (foto: T. Bakker) (Foto: T. Bakker)

Christelijk Regiokoor Fiducia zingt voor en met ouderen

Medewerkenden waren het kinder en-tienerkoor Jedaja, pianist/organist Hugo van der Meij en dirigent Peter Burger in de Beatrixkerk te Ede. Financieel werd deze middag mogelijk gemaakt door EDE DOET.

Ede - Het christelijk regiokoor Fiducia heeft woensdag 16 oktober een lang vervulde wens in vervulling zien gaan met de zangmiddag voor en met ouderen uit de gemeente Ede. De plaats van handeling was de Beatrixkerk in Ede.

Partner

Ook de activiteitengroep ouderen van de Beatrixkerk was partner en heeft men samen opgetrokken om deze middag vorm en inhoud te geven.

Het geheel werd ook fris en vrolijk opgeluisterd door het kinder-en tienerkoor Jedaja uit Ede.

250 belangstellenden

Het koor had moeite noch inspanning gespaard om zoveel mogelijk ouderen deze middag naar de kerk te krijgen en daar waren ze zeer goed in geslaagd getuige de ruim 250 belangstellenden in een volle kerk.

Ouderen in rolstoelen, scootmobielen en met rollators zijn opgehaald en weer thuis gebracht zodat ook zij in staat konden worden gesteld deze middag bij te wonen.

Herkenning

Het programma omvatte koormuziek uit het oratorium “Het nieuw Jeruzalem” maar ook werken zoals “Ik zal er zijn” van Sela en “It is well with my soul” afgewisseld met samenzang van bekende geestelijke liederen die vroeger veel werden gezongen. Voor de vele aanwezige ouderen een feest van herkenning.

Jedaja

Het geheel werd op een zeer frisse en vrolijke wijze afgewisseld met liedjes van het kinder-en tienerkoor koor Jedaja. Zij zongen liedjes als “Geef me de vijf” en het bekende “Do re Mi” uit de sound of music.

U zij de glorie

Het programma werd afgesloten met een uitvoering van “waar ik ook ga” gezamenlijk gezongen door de beide koren waarna deze middag werd beëindigd met het samen zingen van het lied “U zij de glorie.”

EDE DOET

Alle bezoekers en de organisatie waren na afloop zeer enthousiast en spraken, zonder uitzondering, van een zeker terugkerend evenement.

Dankzij de financiële bijdrage uit EDE DOET was deze middag mogelijk.

Meer berichten