Loureen en David bieden Riekie van Beijum de cheque aan onder toeziend oog van schooldirecteur Piet Willemsen. (foto: Maikel Bergman)
Loureen en David bieden Riekie van Beijum de cheque aan onder toeziend oog van schooldirecteur Piet Willemsen. (foto: Maikel Bergman) (Foto: Maikel Bergman)

De Lettertuin loopt 2000 euro bij elkaar voor Kika

Afgelopen vrijdag werd door twee leerlingen, Loureen en David, van De Lettertuin, in het bijzijn van alle ouders en kinderen, een cheque t.w.v. tweeduizend euro overhandigd aan Kika (Kinderen Kankervrij).

Ede - Ongeveer een half jaar geleden werd bij de leerlingenraad de vraag neergelegd naar welk goed doel dit jaar de opbrengst van de sponsorloop toe moest gaan.

Na overleg met de leerlingen in de verschillende groepen is er uiteindelijk gestemd voor Kika. Leerlingen van De Lettertuin vinden het belangrijk dat er veel geld naar onderzoek voor het bestrijden van kinderkanker gaat. Er worden door de inzet van Kika al heel veel kinderen genezen, maar nog niet allemaal. Ook die laatste groep kinderen verdient een lang en gelukkig leven. Daar willen we graag aan meehelpen.

Tijdens het Lettertuintheater van afgelopen vrijdag nam mevrouw Riekie van Beijum de cheque in ontvangst. Riekie is moeder van een meisje dat recent is genezen van kanker.

Zij vertelde hoe belangrijk onderzoek naar kanker is en bedankte alle kinderen voor hun keuze voor Kika en voor het lopen van heel veel rondjes om dit bedrag bij elkaar te krijgen.

Meer berichten