Beleef het Roder Jongenskoor op 13 december met een traditioneel Engels 'Festival of Lessons and Carols'. (foto: Alfred Oosterman)
Beleef het Roder Jongenskoor op 13 december met een traditioneel Engels 'Festival of Lessons and Carols'. (foto: Alfred Oosterman) (Foto: Alfred Oosterman)

Begin Kerst 2019 met het Roder Jongenskoor en Bert van de Brink

Begin de Adventstijd in de Edesche Concertzaal. Het Roder Jongenskoor en pianist Bert van den Brink brengen je alvast helemaal in kerststemming.

EDE - Het Roder Jongenksoor brengt op vrijdag 13 december een typisch Engelse Kerst met 'A Festival of Lessons and Carols'. Pianist Bert van den Brink speelt op zaterdag 21 december favoriete kersthits op verzoek.

Roder Jongenskoor

'Once in Royal David's city' en 'O come, all Ye Faithful'; wanneer je deze liederen hoort weet je dat het bijna Kerst is. Beleef met het Roder Jongenskoor een typisch Engels kerstfeest met 'A Festival of Lessons and Carols'. Hierin worden beroemde christmas carols afgewisseld met negen traditionele advents- en kerstlezingen. En natuurlijk mag je ook een couplet van een carol of hymne meezingen.

Zing mee!

Het Roder Jongenskoor was een van de eerste koren die 'A Festival of Lessons and Carols' naar Nederland bracht. Naar Engels voorbeeld worden bekende Christmas Carols afgewisseld met negen advents- en kerstlezingen. En net als het Choir of Kings's College zingt het Roder Jongenskoor bij kaarslicht. De Edesche Concertzaal, deels ontworpen in de stijl van een Engelse kerk, vormt het perfecte decor voor deze sfeervolle avond. Geniet van overbekende liederen als 'Once in Royal David's city' tot 'O come, all Ye Faithful', waarbij je wordt uitgenodigd zelf ook mee te zingen. LET OP: dit concert begint om 19.30 uur.

Bert van den Brink

Zet Bert van den Brink achter een klavier en hij speelt de sterren van de hemel. Toch zou Bert, Bert niet zijn als hij daar niet telkens een eigen draai aan geeft. Wat hij wil bereiken is verwondering: "Moet je dit toch eens horen!" In de Edesche Concertzaal brengt Bert je met zijn avontuurlijke improvisaties helemaal in kerststemming. Kerstliederen en kersthits klinken van de Bösendorfer Imperial, de accordeon en het harmonium. En natuurlijk kun je zelf ook je eigen favoriete nummer aanvragen.

Meer berichten