Deel uw fietservaring

Wordt Ede Fietsstad 2020? Dat zou zo maar kunnen als lezers van Edese Post allemaal positief oordelen op de vragen uit de enquête van de landelijke Fietsersbond. Maar dat verwacht de afdeling Ede van de Fietsersbond niet. Toch zou zij het wel op prijs stellen als veel inwoners van de gemeente meedoen. De enquête is te vinden op de website www.fietsersbond.nl.

Ede - In 2018 kwam Ede niet in de top honderd van de ruim driehonderd Nederlandse gemeenten. De Edese afdeling van de Fietsersbond wil graag weten welke plaats onze gemeente nu inneemt. Daarom roept zij zoveel mogelijk inwoners op zich uit te spreken.

De Fietsersbond raadt aan bij het invullen te bedenken dat er in onze gemeente veel wordt gedaan voor de fiets. Verbeteringen en aanpassingen komen voort uit het Fietsplan dat in 2017 is opgesteld door het gemeentebestuur aan de hand van een uitgebreide lijst, waaraan de Fietsersbond heeft meegewerkt. Om enkele te noemen: de oversteken van de Tooroplaan, de meer glooiende oversteken van de Molenstraat, het aanpakken van de westelijke noord-zuidverbinding van de wijk Veldhuizen naar Rietkampen en een veiligere oversteek naar het gezondheidscentrum in Lunteren. De enquête sluit 31 oktober. Wie meedoet maakt kans op een prijs.

Meer berichten