Jeugdshowband Irene Ede ontvangt de gouden medaille uit handen van de Heidehoogheden. (foto: Stichting Muziekstad Ede)
Jeugdshowband Irene Ede ontvangt de gouden medaille uit handen van de Heidehoogheden. (foto: Stichting Muziekstad Ede) (Foto: Stichting Muziekstad Ede)

Bruisend muziekfestijn in Edese Van der Knaap hal

Op 5 oktober 2019 was de Van der Knaap hal in Ede de hele dag het decor van show en muziek. Overdag vond hier het eerste Nationaal Indoor Jeugdfestival plaats en ´s avond liep de hal vol voor de tweede editie van Indoor Taptoe Muziekstad Ede. Het was een prachtige dag met veel gezelligheid, muziek en show.

Ede - Het jeugdfestival is bijzondere leuke ervaring; jeugdkorpsen die onbevangen maar met veel enthousiasme op de kunstmat in de van der Knaaphal hun show neerzetten.

Prachtig om te zien

Zenuwachtige instructeurs met de laatste aanwijzingen langs de lijn. Kinderen van wie de trom bijna net zo groot is als het muzikantje zelf. In de pauze staren de kinderen naar de mooie bekers en verdelen die alvast onderling. Allemaal prachtig om te zien en te horen. Op de luxe tribunes wisten publiek en jury dat zeer te waarderen.

Gouden medaille

Dit jaar namen er vijf jeugdkorpsen deel aan het jeugdfestival. De beker en gouden medaille voor de 1e prijs met 84,3 punten in de klasse mars ging naar Jong St. Sebastianus Gendt en hun tamboer-maitre nam ook de welverdiende tamboer-maitre prijs mee naar huis. In de klasse show ging de eerste prijs en gouden medaille naar Jeugdshowband Irene. Zij wonnen met 84,4 punten en namen eveneens de wisselbeker in ontvangst van de Heidehoogheden.

Spontaan concert

Jeugdband Takostu Stiens werd tweede met 81,2 punten en wonnen zowel een beker als zilveren medailles. Show- en Drumfanfare Jong Oranje mocht de beker voor de derde prijs en bronzen medailles in ontvangst nemen. De middag werd afgesloten met een spontaan gezamenlijk concert in de hal van het sportcomplex.

Tweede editie

In de avond genoot het vele publiek van een verzorgde en sfeervolle tweede editie van Indoor Taptoe Muziekstad Ede. De ene band was het veld nog niet af, of het andere gezelschap marcheerde al op, elk met hun eigen stijl. De nummers 1 en 2 ’s van het jeugdfestival mochten hun show nogmaals presenteren aan het grote publiek. Het publiek had vanaf de tribunes prima zicht op alle prestaties. De avond werd afgesloten met een sfeervol gezamelijk optreden, taptoe signaal en natuurlijk het volkslied. Al met al een geweldig evenement in de Edese Topsporthal.

Meer berichten