Edese Koplopers Inclusie Marja de Putter en Yvonne van Geel bezoeken De Smederij in de Week van de Toegankelijkheid. (foto: Ben Kolster/PMHE)
Edese Koplopers Inclusie Marja de Putter en Yvonne van Geel bezoeken De Smederij in de Week van de Toegankelijkheid. (foto: Ben Kolster/PMHE) (Foto: Ben Kolster/PMHE.)

Edese Koplopers Inclusie bezoeken De Smederij

In het kader van de Week van de Toegankelijkheid bezochten Edese Koplopers Yvonne van Geel en Marja de Putter dinsdag De Smederij van het Platform Militaire Historie Ede. Yvonne van Geel die zich met enkele tientallen andere Nederlanders, VN-ambassadeur voor mensen met een beperking mag noemen, werd samen met Marja de Putter van de Belangenvereniging Doof in het gebouw rondgeleid door André Hartgers en Gerrit Hammink.

Ede - Naast belangstelling voor de historische collectie hadden beide dames veel aandacht voor de wijze, waarop het bezoekers met een beperking in De Smederij mogelijk wordt gemaakt van de getoonde Edese militaire historie kennis te nemen. Het gaat daarbij niet alleen om de fysieke toegankelijkheid, maar ook om verlichting, opstelling van de collectie en de hele wijze waarop rekening wordt gehouden met bezoekers met een beperking. “De Smederij kan wat mij betreft het cijfer acht krijgen”, aldus Yvonne van Geel. Als slechtziende was ze erg enthousiast dat ze zelf militaire voorwerpen ter hand mocht nemen. De Week van de Toegankelijkheid duurde tot en met vrijdag 11 oktober.

Meer berichten