Ziekenhuis Gelderse Vallei en Rooftop Energy ondertekenden het contract om 5.100 zonnepanelen te plaatsen boven de parkeergarage van het ziekenhuis. (foto: Ernst-Jan Brouwer).
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Rooftop Energy ondertekenden het contract om 5.100 zonnepanelen te plaatsen boven de parkeergarage van het ziekenhuis. (foto: Ernst-Jan Brouwer). (Foto: )

Zonnepanelen op parkeergarage ziekenhuis

Ziekenhuis Gelderse Vallei kiest voor duurzame energie en plaatst 5.100 zonnepanelen op de parkeergarage. In samenwerking met Rooftop Energy bouwt het ziekenhuis in 2020 een dak boven haar parkeergarage waarop de constructie voor zonnepanelen wordt geplaatst.

Ede - Beide partijen hebben het contract ondertekend Arjen Hakbijl, lid van de raad van bestuur van het ziekenhuis, over deze keuze: ''We zetten met het plaatsen van de zonnepanelen een grote stap in de juiste richting.''

Er worden 5.100 zonnepanelen geplaatst. Hiermee voorziet het ziekenhuis voor circa achttien procent in haar benodigd elektrisch vermogen. De jaarlijks opgewekte energie staat met 1.800.000 kWh gelijk aan het verbruik van meer dan 500 huishoudens.

De centrale met panelen wordt bovenop de huidige parkeergarage geplaatst. ''Hiervoor bouwen we eerst een dakconstructie op het bovendek van de parkeergarage. Dit heeft meerdere voordelen. We verbeteren onder andere de constructie, het conform en verhogen de veiligheid van de garage voor patiënten, bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis'', vertelt Paul Keusters, manager facilitair bedrijf van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Meer berichten