De Lunterse Jorien Timmers zwaait uit. (foto: Jeppe Bijker)
De Lunterse Jorien Timmers zwaait uit. (foto: Jeppe Bijker) (Foto: Jeppe Bijker)

Zeiltocht naar Zuid-Amerika gaat beginnen

De Lunterse Jorien Timmers gaat woensdag 2 oktober beginnen aan een zeiltocht naar Zuid-Amerika om daar vervolgens haar project ‘Eco Bus America’ voort te zetten.

Lunteren - Zij gaat samen met een groep jonge mensen, per zeilschip de oceaan overvaren op weg naar de COP25, de klimaatconferentie in (Santiago, Chili. Onderweg zullen ze een zgn. denktank vormen om uiteindelijk tot een aantal ideeën te komen, die ze gaan overhandigen op de conferentie. Oplossingen voor het verduurzamen van de reisindustrie. Want zoals het nu gaat, leven wij op te grote voet en putten zo de aarde uit i.p.v. met respect om te gaan met de aarde, waar wij als gast een poosje mogen verblijven om hem vervolgens door te geven aan onze kinderen en kleinkinderen.

Na deze zeiltocht en na het bijwonen van de conferentie, zal Jorien met haar eigen project gaan starten in de hoofdstad Santiago. Van daaruit zal zij door Zuid-Amerika gaan rondtrekken om kinderen en volwassenen bewust te maken van de grote problemen rond plasticvervuiling en ze te inspireren over hoe je bij jezelf kunt beginnen met een veranderingsproces. Door kleine stapjes in de goede richting te zetten.

Wil je Jorien volgen en haar project steunen: ecobusamerica.com.

Meer berichten