Mark Bogers en Tessa Nikkelen van Keltenwoud doen mee aan de jeugd-WK padel in Spanje.(foto: Rianne Bogers)
Mark Bogers en Tessa Nikkelen van Keltenwoud doen mee aan de jeugd-WK padel in Spanje.(foto: Rianne Bogers) (Foto: Rianne Bogers)

Padelspelers Tessa en Mark naar jeugd wereld kampioenschappen

Van 14 tot 20 oktober zijn in Castellon in Spanje de wereldkampioenschappen padel voor Jeugd. Nederland doet zowel bij de meisjes als de jongens voor de eerste keer mee. Twee Keltenwoud-leden, Tessa Nikkelen uit Ede en Mark Bogers uit Bennekom, behoren tot de teams die ons land op dit WK gaan vertegenwoordigen.

Bennekom - Tessa en Mark zijn 16 jaar oud en spelen in de leeftijdscategorie tot en met 16 jaar. De twee andere zijn t/m 14 en t/m 18 jaar. Na een aantal selectierondes op Keltenwoud, Houten en elders in het land zijn Tessa en Mark door de bondscoach Ewan Watson en assistent-bondscoach Milou Ettekoven geselecteerd. De padelselecties van 12 jongens en 12 meisjes trainden de afgelopen zaterdagmiddagen wekelijks op de padelbanen van TV Keltenwoud in Bennekom.

Op zondag 13 oktober vertrekt de hele groep vanaf Schiphol naar Spanje. Daar heeft de Nederlandse Padelbond (NPB) in Benicazim een hotel geregeld voor alle spelers. Tessa Nikkelen vindt het te gek dat zij is geselecteerd. Het hele gezin met pa Maik Nikkelen en moeder Saskia van Huizen gaat haar dan ook aanmoedigen. De familie had niet gedacht dat één van de kinderen ooit op een wereldkampioenschap mee zou doen, dus dat willen ze allemaal met eigen ogen zien!

Overigens is Tessa bij Keltenwoud als voormalig jeugdkampioene en als fungerend clubkampioen bij de senioren al een gerenommeerde tennisspeelster! De padelbanen bij Keltenwoud zijn er pas 3 jaar, dus het is een nog jonge tak van sport in Bennekom.

Ook Mark Bogers vindt het fantastisch dat hij is geselecteerd voor het Nederlands Padel jeugdteam. Hij probeert de laatste tijd zoveel mogelijk te spelen.

Gezin

De andere gezinsleden in huize Bogers in Bennekom zijn eveneens vaak bij Keltenwoud te vinden. De ouders Gert en Rianne vergezellen Mark naar Spanje. Dat wordt een talrijke Keltenwoud-delegatie daar in de regio Valencia! Die natuurlijk allemaal op ‘oranje’-successen hopen; ook al wordt dat lastig want de jeugd-WK padel beleeft de 12e editie terwijl Nederland voor de eerste keer meedoet.

Meer berichten