Robbert Robbertsen van Jumbo en Bernard Lekkerkerker en Peter Derksen van De Meerpaal. (foto: Carla Veenman)
Robbert Robbertsen van Jumbo en Bernard Lekkerkerker en Peter Derksen van De Meerpaal. (foto: Carla Veenman) (Foto: Carla Veenman)

De Meerpaal ontvangt voedseloverschotten Jumbo

Er belandt te veel goed voedsel in het afval. Niet alleen bij de consument thuis, maar ook bij supermarkten. Voedsel dat de TGT-datum bereikt, mag na het verstrijken niet meer verkocht worden en belandt in het afval. Stichting Voedselsurplus wil dit voorkomen en zorgt ervoor dat deze producten worden ingevroren en gedoneerd aan sociale organisaties die het goed kunnen gebruiken, zoals Buurtcentrum de Meerpaal.

Ede - Zo snijdt het mes aan twee kanten; voedselverspilling wordt voorkomen en tot waarde gebracht voor kwetsbare mensen, zoals eenzame ouderen of mensen met een verslavingsachtergrond.

Stichting Voedselsurplus is in Ede en omliggende dorpen, ondersteund door de gemeente, op zoek gegaan naar supermarkten en sociale organisaties die hieraan mee willen doen. Na meerdere koppelingen in omliggende dorpen is nu in Ede zelf een mooie samenwerking tot stand gekomen. Robbert Robbertsen van Jumbo Stadspoort gaat voedseloverschotten aan buurtcentrum De Meerpaal doneren. De Meerpaal, een actief buurtcentrum, gaat de donaties in eerste instantie gebruiken voor hun wekelijkse Open Eettafel en de Internationale Eettafel, maar hoopt nieuwe activiteiten te ontwikkelen voor bijvoorbeeld vluchtelingen.

De Coop in Wekerom doneert al aan zorgboerderij St. Betach, maar gaat nu ook doneren aan zorgboerderij het Wekeromse Zand. De hoeveelheden waren zodanig dat er twee zorgboerderijen gebruik van kunnen maken.

Meer berichten