Tineke Ouwendijk, die het impresariaat van GOOG beheert in Akoesticum waar de scratchdag wordt gehouden. (Foto: Henk Jansen)
Tineke Ouwendijk, die het impresariaat van GOOG beheert in Akoesticum waar de scratchdag wordt gehouden. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

Flirt ook mee met koor van het GOOG

Het Gelders Opera en Operette Gezelschap (GOOG) houdt zaterdag 26 oktober een scratch-dag. Een dag niet alleen voor de eigen leden maar ook vooral voor anderen die iets met zingen hebben. De scratch-dag kent een professionele aanpak. Belangrijk is wel dat belangstellende zangers en zangeressen zich voor 12 oktober dienen aan te melden.

Door Henk Jansen

Ede - ''Het is de eerste keer in het bestaan van het koor dat we een dergelijke dag en clinic houden. We hebben daarvoor in Ede een prima plek gevonden om het uit te voeren. Te weten in Akoesticum, het regionaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater. In het voormalige kazernecomplex beschikken we over studio's en een zaal. Akoesticum ligt aan de Nieuwe Kazernelaan in Ede'', laat Tineke Ouwendijk weten.

Flirten

Tineke Ouwendijk, die jarenlang vocaal actief was in het Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG), noemt de scratch-dag, die zaterdag 26 oktober van 10.00 tot 17.00 uur gehouden wordt een flirt met operamuziek. ''De scratch-dag en bijbehorende clinic wordt geleid door een team van vijf professionals. Eén van die vijf is Marco Bakker. Voor de scratch- dag en clinic gokken we naast onze eigen leden ook op veel niet-leden. Belangstellen die bij andere koren zingen of solistisch actief zijn. Aan het einde van de dag kan het publiek luisteren naar het resultaat.''

Repertoire

Het repertoire voor de scratch-dag wordt ruim vooraf definitief bepaald. Tineke Ouwendijk: ''De deelnemers kunnen dan van te voren studeren op hun partij. Dat kan via digitale studiemogelijkheden. Het repertoire bestaat uit bekende operawerken en solostukken. Een scratch-dag is er om mensen bekend te laten maken met het opera-genre. Deelnemers zijn een dag lang bezig. Door repetities en vervolgens ook door het uit te voeren. En dat als koor. We proberen als GOOG met deze dag meer bekendheid in de regio te krijgen.''

Van 9.30 tot 10.00 uur is er op zaterdag 26 oktober inloop en ontvangst. Onder leiding van Hans Lamers, de vaste dirigent van het GOOG wordt een repetitie verzorgd.

Van 10.00 tot 11.30 uur is er dan een coaching soli (alt/mezzo) onder leiding van GOOG-zangeres Véronique Lamers. Marco Bakker verzorgt van 11.45 tot 13.00 uur coaching soli (sopraan).

Na de lunch wordt tegen de klok van 15.00 uur onder leiding van Hans Lamers, Marco Bakker Veronique een koorrepetitie gehouden.

Van 17.00 tot 18.30 uur is de afsluiting en presentatie van het concert.

De toegang tot de presentatie bedraagt 10 euro. Voor deelname aan de scratch-dag betalen deelnemers 25 euro, dat is inclusief lunch en drie consumpties.

Aanmelden voor de scratch-dag en kaartverkoop: secretariaatgoog@gmail.com. Vóór 12 oktober aanmelden.

Meer berichten