Onder de wilgen. (afbeelding: Inge van den Thillart)
Onder de wilgen. (afbeelding: Inge van den Thillart) (Foto: Inge van den Thillart)

Hedendaagse grafiek in hypermoderne en hippe vorm

Op zaterdag 28 september opent Huis Kernhem haar deuren met een bijzonder kunstproject. Inge van den Thillart en Lia Stouten tonen er hun nieuwste ruimtelijke installaties met als onderwerp Taal en Beeld.

Ede - Taal en Beeld gaat over communiceren en verbeeldingskracht en het hedendaags kunstenaarsboek. Beide kunstenaars maken in hun werk gebruik van moderne grafische technieken. Eén van de onderdelen die te zien is in Huis Kernhem is een gezamenlijk gemaakte installatie ‘de Leeskamer’ waar bijzondere handgemaakte kunstenaarsboeken te zien zijn. De ‘Leeskamer’ is zowel een kunstwerk als een plek waar de bezoeker kunstwerken mag inzien. In ‘de Leeskamer’ worden boeken en prenten van henzelf tentoongesteld, maar ook boeken uit hun eigen verzameling.

Met de expositie in Huis Kernhem vragen Van den Thillart en Stouten aandacht voor grafiek als hedendaagse moderne kunstdiscipline. Grafiek is tegenwoordig steeds meer een eigenzinnige keus van de kunstenaar, reproduceerbaarheid is veeleer middel dan doel.

Hedendaagse grafiek in hypermoderne en hippe vorm is van 28 september tot en met 13 oktober op zaterdag en zondag 12.00 tot 17.00 uur te zien. Adres: Kernhemseweg 7, Ede.

Meer berichten