Kunstenaarsgroep IIIK.
Kunstenaarsgroep IIIK. (Foto: Kunstenaarsgroep IIIK)

Kunstenaarsgroep IIIK maakt nieuw universeel symbool

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat de operatie Market Garden plaatsvond en in 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd.

Ede - Dat inspireerde de Edese kunstenaarsgroep IIIK om de essentie van 75 jaar Vrijheid extra kracht bij te zetten, want 75 jaar na het einde van het massaal ontnemen van vrijheden en levens is discriminatie jammer genoeg nog altijd een thema in onze samenleving.

Speciaal symbool

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden symbolen en kleuren gebruikt om mensen uit te sluiten. Om de gedachte van ‘Vrijheid met Iedereen’ uit te dragen heeft de kunstenaarsgroep IIIK een nieuw universeel symbool gemaakt. De vier gedraaide harten in mengbare basiskleuren staan voor het delen van liefde met alle denkbare verschillen.

Het symbool staat voor vrijheid, acceptatie en tolerantie van, met en door iedereen, ongeacht afkomst, uiterlijk, sekse, status, enzovoort.

Dit symbool staat op buttons die het komend jaar in de gemeente Ede gratis worden uitgedeeld op evenementen die te maken hebben met de viering van 75 jaar Vrijheid.

IIIK vindt het belangrijk dat de boodschap van ‘Vrijheid met Iedereen’ uitgedragen en doorgegeven wordt.

Bezoek daarom eens hun website vrijheidmetiedereen.nl en/of volg dit initiatief op Instagram.

‘Vrijheid met Iedereen’ wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting Idee in Uitvoering, Cultuurfonds Ede en PEK (Platform Edese Kunstenaars).

Meer berichten