Burgemeester René Verhulst feliciteerde het echtpaar met deze mijlpaal.
Burgemeester René Verhulst feliciteerde het echtpaar met deze mijlpaal. (Foto: Bert Vos)

65 jaar getrouwd: Dankbaar om samen wakker te worden

Burgemeester René Verhulst feliciteerde het echtpaar met deze mijlpaal. De heer en mevrouw De Lugt-Van Apeldoorn zijn 87 en 89 jaar oud, of beter gezegd, jong, want ze doen nog alles zelfstandig en ook nog eens samen.

Door Bert Vos

Ede - Ze hebben twee dochters en één zoon, acht kleinkinderen en veertien kleinkinderen. Het echtpaar heeft elkaar door het voetbal leren kennen. De heer De Lugt was een zeer verdienstelijk scheidsrechter en op een scheidsrechtersfeestje bij Vitesse in Arnhem kwamen ze elkaar tegen. Mevrouw was daar samen met haar vader. De heer Van Apeldoorn was daar als lid van de scheidsrechterscommissie van de KNVB en zo is het gekomen. De heer De Lugt heeft nog tot 1972 betaald voetbal gefloten.
Hij floot door heel Nederland en zijn oudste dochter ging vaak mee omdat het vaak lang reizen was, zeker naar Kerkrade of Maastricht.

Bombardement

De heer De Lugt is in Rotterdam geboren en heeft daar het bombardement als 8-jarige meegemaakt. Hij ziet nog voor zich dat er zeven mannen werden opgepakt die tegen een muur geëxecuteerd werden door de Duitsers. Mevrouw woonde toen in Arnhem en is met haar familie destijds geëvacueerd naar Veenendaal toen daar de gevechten om de brug plaatsvonden. Toen ze later terugkwamen was hun hele huis platgebombardeerd, alleen de wasbak hing nog aan de muur hing.

Assurantiekantoor

Inmiddels wonen ze met veel plezier vanaf 1960 in Ede. De heer De Lugt was tot 1980 directeur van de Gelderse Assurantie Maatschappij en is daarna, toen de zaak werd overgenomen door de Aegon, een assurantiekantoor in Ede begonnen dat vanaf 1995 door hun zoon werd voortgezet.

Mevrouw De Lugt werkte In het begin van hun huwelijk als secretaresse bij een machinehandel in Arnhem. Toen ze zwanger was van de eerste moest ze uiteraard stoppen met werken en werd voor haar een vervangster aangesteld. Deze beviel echter niet zo goed met als gevolg dat mevrouw na haar bevalling werd teruggevraagd. Dat wilde ze wel maar er was wel een baby. Geen nood, iedere dag dat ze kwam werken stonden er twee mannen klaar om de kinderwagen de trap op naar boven te tillen. Mevrouw De Lugt is al vanaf 1965 een echt 'hondenmens' en heeft ruim 20 jaar diverse New Foundlanders getraind en verzorgd. Meneer De Lugt zegt tot slot dat hij dankbaar is dat ze 's ochtends samen wakker worden.

Meer berichten