Meesterpianist Severin von Eckardstein neemt je op zaterdag 21 september mee.
Meesterpianist Severin von Eckardstein neemt je op zaterdag 21 september mee. (Foto: Shane Shu Michel Cupido)

Severin von Eckardstein opent nieuw seizoen Edesche Concertzaal

Pianist Severin von Eckardstein geeft op zaterdag 21 september de aftrap van het nieuwe seizoen van de Edesche Concertzaal. Daarmee begint ook zijn artist in residency van de Edesche Concertzaal.

EDE - "Het is een groot voorrecht om mijn eigen voorkeuren te mogen programmeren", vertelt Severin enthousiast. Daarom opent deze fabuleuze winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd 2003 het nieuwe seizoen graag met hartverwarmende cellosonates van Beethoven, Mendelssohn en Prokofjev.

Speciaal voor dit concert neemt hij de Koreaanse cellist Isang Enders mee.

Onbekend land

Severin von Eckardstein ervaart elk concert als een avontuurlijke reis. "Ik wil de mensen door adembenemende muzikale landschappen voeren en zo misschien wel vergeten ervaringen naar boven halen", vertelt de meesterpianist. Of dat lukt hangt natuurlijk ook van het publiek af. "Voor sommigen is het genoeg als ze zich door een virtuoos stuk laten imponeren, of zich laten meevoeren door een mooie melodie. Het ideaal voor mij zou zijn dat ieder concert een nieuwe reis is. Een reis naar een onbekend land, waar je je kunt onderdompelen in de bijzondere architectuur, of bloemen ziet die je thuis niet hebt."

Groot voorrecht

Als artist in residence stelt Severin von Eckardstein zich dat tot doel. "Ik voel me bijzonder vereerd met deze rol. Het is een groot voorrecht om je eigen voorkeuren te mogen programmeren." Dat betekent dat er een aantal persoonlijke keuzes van Severin de revue passeren. "Natuurlijk klinken er klassiekers van onder anderen Beethoven en Schumann, maar die verbind ik met ander repertoire, waaronder pianomuziek van Nikolaj Medtner."

Inspirerende plek

Severin kijkt uit naar zijn tijd als artist in residence van de Edesche Concertzaal. "Ik heb al een paar keer in de Edesche Concertzaal gespeeld en ken de ruimte vrij goed, evenals de schitterende Bösendorfer Imperial. De zaal is intiem en backstage is het altijd gezellig. Voor mij is het een inspirerende plek om te zijn!"

Meer berichten