DNA Stamboomonderzoek Cultura Plus.
DNA Stamboomonderzoek Cultura Plus. (Foto: '-)

In Cultura op zoek naar je eigen familiegeschiedenis

Cultura Plus is een ontmoetingsplek voor de jongere oudere generatie in gezellige events met live muziek. Een ongedwongen plek voor ideeën en dromen, waar mensen zich aan kunnen verbinden om 'samen sterker' en, met steun van Cultura en/of Malkander (waar dat past en kan), ‘van ideeën werkelijkheid te maken’.

Ede - Tijdens de tweede editie van Cultura Plus op 27 augustus, werden maar liefst twee mooie nieuwe projecten besproken door gasten, waarvoor ook jij je op kunt geven:

'Digitaal uitgeven', een idee van Paul Dunki Jacobs tijdens de bijeenkomst en inmiddels 5 schrijvers er toe heeft gebracht samen met hem de kunst van het digitaal uitgeven van eigen werk onder de knie te krijgen. Cultura zorgt daarbij voor ruimte, koffie/thee en wifi, de deelnemers voor content en een laptop. De groep is nog niet vol (max. 8), er is dus nog ruimte voor meer schrijvers. In december hopen de schrijvers/dichters hun eerste publicaties op de markt te hebben.

Een ander voorbeeld van een idee dat in korte tijd weerklank vond is de eveneens splinternieuwe activiteit 'DNA stamboomonderzoek en familiegeschiedenis'. Ook dit idee werd in de eerste bijeenkomst van Cultura Plus ingebracht. Janne Stigter heeft inmiddels ook een groepje van vijf geïnteresseerden op de been, dat samen met haar op zoek gaat naar hun eigen familiegeschiedenis.

Cultura biedt in beide projecten ondersteuning door middel van ruimte, koffie/thee, wifi, maar ook de connecties in haar netwerk. Zo kan er voor de werkgroep ‘DNA Stamboom onderzoek’ bijvoorbeeld via Cultura Erfgoed contact gelegd worden met partners zoals Historisch Museum Ede en het gemeentelijk Archief.

Voor beide projecten zoeken we nog geïnteresseerden. Wil jij jouw boek uitgeven? Of op zoek naar jouw familie geschiedenis? Meld je dan aan: plus@cultura-ede.nl.

Op 27 augustus ontstonden niet alleen twee nieuwe concrete activiteiten maar maakte de groep 'Cultura Plussers' de afspraak met medewerkers van Malkander om in de nabije toekomst in de Edese wijken het doel van Cultura Plus onder de aandacht te brengen.

Meer info: cultura-ede.nl/plus.

Meer berichten