Rond de 950 kinderen bezochten in de laatste week van de zomervakantie het evenement Fantasieland (foto: Jacqueline Imminkhuizen)
Rond de 950 kinderen bezochten in de laatste week van de zomervakantie het evenement Fantasieland (foto: Jacqueline Imminkhuizen) (Foto: )

Van alles te beleven in Fantasieland

Vorige week werd de negentiende editie van Fantasieland gehouden op de voormalige atletiekbaan van de Elias Beeckmankazerne. Net als ieder jaar opende Fantasieland in de laatste week van de zomervakantie haar poorten voor zo'n 950 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar.

Door Jacqueline Imminkhuizen

Ede - Kinderen dienden van tevoren een entreeticket te bestellen via de site en kunnen dan van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.00 uur terecht op het terrein. Ouders mogen niet mee naar binnen, alleen tijdens de feestavond op woensdag en donderdagmiddag voordat de poorten sluiten. Er is van alles te beleven. Zo is er onder andere een bouwdorp, klimwand, voetbalveld, springkussen, muziektent, filmtent en creatent. Jonas (9) komt samen met zijn vriendje al voor de derde keer naar Fantasieland. "Ik vind het wel geinig, vooral het bouwen en klimmen vind ik erg leuk."

Glitter en Glamour

Bestuurslid Meilau Hulstein: "Iedere ochtend is er een leuk activiteitenprogramma en na de gezamenlijke lunch zijn ze vrij om te doen wat ze zelf willen. We hebben groepjes gemaakt van 25 kinderen, met twee begeleiders per groepje. Elk groep heeft een ander kleur shirt. Ook hebben alle deelnemers een polsbandje om, waar persoonlijke gegevens op staan en geld. De zogenaamde Fanta's, waar de kinderen mee kunnen betalen. Het thema van dit jaar is: Glitter en Glamour in Hollywood, het raadsel van de verdwenen film. De regisseur is zijn filmrol kwijt en de kinderen moeten hem helpen zoeken door middel van opdrachten." Voordat vandaag het middagprogramma begint, staat er op het podium iets spannends te gebeuren. Lucio, Robje en Dolly vangen de gemaskerde boef die de filmrol heeft gestolen. Zelfs de politie moet er aan te pas komen.
Nadat het mysterie van de verdwenen film is opgelost, worden er op deze laatste dag ook de 'oscars' uitgereikt. Op verschillende onderdelen kon er een beker worden gewonnen: de mooiste hut, de hoogste hut, het mooiste interieur en Fanta's Got Talent.

Meer berichten