Arrien van Prooijen-de Jong geeft een lezing 'Kanker in het gezin'.
Arrien van Prooijen-de Jong geeft een lezing 'Kanker in het gezin'. (Foto: Eigen foto Toon Hermans Huis Ede)

Lezing verpleegkundige 'Kanker in het gezin'

Arrien van Prooijen-de Jong geeft een lezing 'Kanker in het gezin' in het Toon Hermans Huis Ede op woensdag 4 september. Arrien is specialistisch verpleegkundige en docent verpleegkunde in diverse vakgebieden, waaronder de oncologische en palliatieve verpleegkunde.

Ede - "Samen met de gasten kijk ik naar de gevolgen wanneer kanker je gezin en je kinderen treft. Dit doen we vanuit een perspectief van hoop, zingeving en verrijking. Als kanker je gezin treft, heeft elk gezinslid zijn eigen verhaal en elk kind heeft zijn eigen verdriet. Het grootste cadeau wat je (later) als ouders, je kind, kunt geven is de erkenning van de geleden pijn."

Deze lezing is gebaseerd op de resultaten van het onderzoek ‘Kanker in het gezin en de meerwaarde van de contextuele benadering’. Een samenvatting van het onderzoek leest men op www.toonhermanshuisede.nl

De thema-avond kanker in het gezin begint woensdag 4 september om 19.30 uur. Men kan zich aanmelden op het e-mailadres info@toonhermanshuisede.nl.
Er zijn aan deze avond geen kosten verbonden. Het Toon Hermans Huis is gevestigd in De Open Hof aan de Hoflaan 2 in Ede.

Meer berichten