Afscheidsconcert Kees van Eersel

Organist Kees van Eersel heeft besloten een punt te zetten achter zijn lange carrière op het concertpodia. Hij doet dit met een reeks concerten door het hele land, waaronder op woensdag 21 augustus a.s. in de Oude Kerk aan de Grotestraat te Ede.

Ede - Op het indrukwekkende programma staan werken van Bach, Mozart (Fantasie in F-moll), Johann Chr. Kittel, Schumann, Saint-Saëns (Prelude et Fugue en Mi bèmol, Whitlock, Kees van Eersel (Psalm 130), Archer (Toccata) en wordt besloten met een improvisatie.

Kees van Eersel (1944) ontving in de zestiger jaren een breed geschakeerde vakopleiding aan de conservatoria van Rotterdam (hoofdvak orgel - bij Piet van den Kerkhoff, George Stam en André Verwoerd, piano bij o.a. Bart Berman, bijvakken koordirectie, compositie, zang en viool), en later in Utrecht kerkmuziek (o.a. hymnologie, liturgiek, koordirectie en zang). In 1971 behaalde hij bij André Verwoerd de Prijs van Uitnemendheid.

In 1969 studeerde hij aan de Schola Cantorum te Parijs bij Jean Langlais en behaalde aldaar de Prix de Virtuosité met de hoogste onderscheiding.

Vanaf december 1974 tot aan zijn pensionering in aug. 2009 was hij cantor-organist van de Grote- of Maria Magdalenakerk te Goes. Hij concerteerde in vele landen en behaalde diverse prijzen en onderscheidingen op de internationale orgelconcoursen.

De aanvang van het afscheidsconcert is 20.00 uur. Toegangskaarten tevens programma: 8,00 Euro.

Bezoekers kunnen gratis parkeren achter gebouw Rehoboth, Driehoek 11.                

Organisatie: Comité Orgelconcerten Ede.

Verdere informatie: www.orgelshervormdede.nl of op facebook: ‘Comité Orgelconcerten Ede’.

Meer berichten