Op zaterdag 10 augustus wordt er een open dag gehouden door de bijenhoudersvereniging Harskamp-Otterlo-Wekerom. (Foto: Dick van Houwelingen)
Op zaterdag 10 augustus wordt er een open dag gehouden door de bijenhoudersvereniging Harskamp-Otterlo-Wekerom. (Foto: Dick van Houwelingen) (Foto: Picasa)

Open dag vereniging bijenhouders Otterlo

Op zaterdag 10 augustus wordt er een open dag gehouden door de bijenhoudersvereniging Harskamp-Otterlo-Wekerom op de bijenstal aan de Mosselseweg (terrein gerestaureerde waterzuivering) te Otterlo.

Otterlo - "De honingbij is van groot belang voor onze voedselproductie en biodiversiteit. Om de honingbij te behouden kan iedereen een steentje bijdragen. Dat laten wij graag zien. Op deze dag kan men nader kennismaken met het nut van bijenhouden, een kijkje nemen in een bijenvolk, advies krijgen over voedselplanten voor bijen en andere insecten zoals vlinders en hommels, een demonstratie honing slingeren volgen evenals het oogsten van honing uit een korf. Ook is er honing te proeven. Er worden ook honing en andere bijenproducten verkocht", aldus de organisatie van de dag.

Men kan de open dag combineren met een bezoek aan de gerestaureerde waterzuivering. Iedereen welkom tussen 10.30 uur en 15.00 uur. De bijenstal is te bereiken vanaf de weg Ede-Otterlo. Tegenover het tuincentrum De Bruine Meren neemt men de zandweg. Hier staat een wegwijzer en verder, na het passeren van minicamping De Kwekerij vindt men de stal bij een vlag. Meer informatie bij Dick van Houwelingen op 0318 591531.

Meer berichten