SONY DSC
SONY DSC (Foto: )

Column Jillis Baggerman: Verkopen in de zomer?

In onze maandelijkse column geef ik, Thijs Richters, makelaar bij Jillis Baggerman makelaardij in Bennekom, samen met mijn collega-makelaars Jillis Baggerman, Sander Hemmes en Arno Oosterbeek u informatie over actuele ontwikkelingen op de woningmarkt en in de makelaardij.

We zitten midden in de zomervakantie. Geen goede tijd om uw huis te koop te zetten. Iedereen is toch op vakantie of toch niet? Soms is de zomer juist wel een perfecte tijd voor de verkoop van uw woning. Ik geef u hieronder een aantal voorbeelden waarom dat het geval kan zijn.

U denkt wellicht dat veel mensen op vakantie zijn in de zomer en dat ze daarom bijvoorbeeld niet de gelegenheid hebben om uw woning te komen bezichtigen. Niets is echter minder waar. Veel mensen zijn gewoon thuis of aan het werk! Stellen zonder kinderen of met jonge niet-leerplichtige kinderen nemen bijvoorbeeld juist vaak vakantie op in mei of september, net voor of na de zomervakantie. Wanneer dat de doelgroep is voor uw woning, is het dus juist slim om uw woning in de zomer te koop te zetten. Tijdens de vakantie maken mensen daarnaast ook verhuisplannen en gaan vanaf hun vakantieadres huizen zoeken. De mensen die tijdens de zomervakantie een woning komen bezichtigen zijn vaak heel gericht aan het zoeken en kijken en willen vaak knopen doorhakken.

Lang niet iedereen is in de zomer op vakantie

In de zomer schijnt de zon, en dat zorgt ervoor dat uw woning er prachtig uitziet. De tuin en de omgeving staan in bloei en een strakblauwe lucht staat veel mooier op de foto dan een dik wolkendek. Het is dus een ideaal moment om mooie foto's van de woning te maken, zodat deze op zijn best gepresenteerd wordt. Huizenzoekers hebben in de zomer veelal meer tijd voor bezichtigingen. Ze nemen rustig de tijd om alles eens goed te bekijken, wat natuurlijk alleen maar een positief effect heeft.

Verkoop wanneer het u uitkomt! Natuurlijk zijn er betere en mindere momenten om een huis in de verkoop te zetten. Wij raden u daarom aan uw huis te verkopen, wanneer het u het beste uitkomt. U moet voornamelijk de tijd hebben om dit te regelen en het moet natuurlijk ook in uw toekomstplan passen.

Wilt u nog deze zomer uw huis in de verkoop zetten? Ons kantoor is de hele zomer open en er is altijd een van onze makelaars aanwezig. Neem contact met ons op via www.jillisbaggerman.nl, of tel. 0318-415484. U kunt dan vrijblijvend een afspraak maken om langs te komen op ons kantoor aan de Commandeursweg 2 in Bennekom, maar we komen uiteraard ook graag bij u langs om uw wensen te bespreken.

Meer berichten