Het jonge voetbaltalent Jamal Westerveld (15) zit op zijn plek bij SV Otterlo, maar tegen een stap hogerop zegt hij geen 'nee'.
Het jonge voetbaltalent Jamal Westerveld (15) zit op zijn plek bij SV Otterlo, maar tegen een stap hogerop zegt hij geen 'nee'. (Foto: )

Otterlo's talent droomt van Eredivisie

Frenkie de Jong. Sergio Busquets. En Maradonna. Dat zijn dé grote voorbeelden van het jonge voetbaltalent Jamal Westerveld (15). Graag kijkt hij naar de beelden van zijn voetbalhelden. Stiekem dromend van ook zo'n voetbalcarrière, maar voor nu mag hij zijn voetbalkunsten laten zien bij SV Otterlo.

Otterlo - Zijn laatste training van het seizoen heeft Jamal er op zitten, maar dat betekent niet dat hij ook gestopt is met voetballen. Integendeel zelfs. "Ik ben altijd met de bal bezig. Ook in de zomerstop. En ook op vakantie. Dan lig ik niet in het water. Nee, dan ben ik bezig met de bal. Balletje trappen op het zand. Tegen de muur. En hooghouden. Telkens weer oefenen. Ik kan de bal meer dan vijfhonderd keer hooghouden." Het is duidelijk: de jonge Jamal heeft het voetbalvirus goed te pakken.

Dorpsclub

Op zijn vijfde schopte Jamal tegen zijn eerste balletje aan. Bij Beatrix in Hoenderloo, het dorp waar hij woont. "Mijn vriendjes zaten ook op voetbal, dus ik wilde graag een keer meetrainen. Na mijn eerste training wilde ik niets anders meer. Voor mij is er geen andere sport dan voetbal." Vijf jaar geleden ging voetbalclub Beatrix failliet; te weinig voetballers om de club in de zwarte cijfers te houden. Jamal moest op zoek naar een andere voetbalvereniging. Bij Beekbergen en Alexandria was de klik er niet. Bij SV Otterlo wel. "Ik vind het hier heerlijk. Het nieuwe complex is echt prachtig geworden. En het dorpse karakter spreekt mij erg aan. Iedereen kent iedereen hier. Ik voel me daarom helemaal thuis bij SV Otterlo."

En zijn plek op het veld? Dat is het middelveld, waar hij als spelverdeler de spil van zijn team is. "Ik vind het een mooie positie. Als mid-mid heb ik het overzicht. Het is mijn taak om het spel te verdelen. Om de juiste passjes te geven en zo het spel vooruit te brengen. Ik heb ook geen andere positie gespeeld. Ik ben geen voetballer die allerlei trucjes uithaalt op het veld. Ik ben de speler van de pass. Die niet voor de moeilijkste oplossing gaat. En ik heb ook wel wat scorend vermogen. Vorig seizoen vond ik tien keer het net. Ik kijk persoonlijk wel terug op een redelijk seizoen bij O15, maar helaas zat het ons door blessures niet altijd mee. We hadden hoger kunnen eindigen, maar zo gaat dat soms."

Jamal zit op zijn plek bij SV Otterlo, maar tegen een stap hogerop zegt hij geen 'nee'. Twee jaar geleden was de doorbraak heel dichtbij toen Jong Oranje hem scoutte. Helaas viel Jamal net voor het einde af, maar die ervaring versterkte alleen zijn droom. "Ik wil heel graag voetballen voor een profclub. Dat zou echt fantastisch zijn. Ik geef mij iedere keer op voor talentendagen van profclubs. Van Vitesse, NEC en noem maar op. In de hoop dat ik er dan een keer wordt uitgepikt en dat die kans komt. Daar geef ik alles voor, maar voorlopig zit ik nog prima bij SV Otterlo. Het is echt mijn clubje geworden en ik heb er ontzettend veel zin in om volgend seizoen te knallen bij O17. Om kampioen te worden en mezelf te ontwikkelen tot een completere speler."

Meer berichten