regisseur Niels Veenendaal
regisseur Niels Veenendaal (Foto: Thomas de Wit)

Award winnende Edese filmmaker Niels Veenendaal maakt nieuwe film Retina

Niels, die als eeuwige positieveling op het filmdoek zijn passie voor verhalen vertellen kwijt kan gaat met Retina zijn grootste productie tot nu toe maken. Zijn filmproducties hebben de kracht om bij te blijven en zijn gebaseerd op krachtige samenwerkingen.

Ede - Hij heeft onder andere bij omroep Gelderland, Omroep MAX en Vice gewerkt, waarna hij zijn handen uit de mouwen heeft gestoken en zijn levensdroom waar is gaan maken: het zijn van een regisseur. Als korte film is “Retina” een nieuwe, culturele en puur Gelderlandse film. Wat gebeurt er wanneer er nog maar 2 mensen over zijn op deze hele aardbol? Waar gaan ze heen? Bestaat romantiek nog? Die vragen hoop hij in deze film te beantwoorden. Een film door Niels Veenendaal en ondersteund door Gelderlanders.

Zijn vorige film Groene Vingers is vanaf september te zien op streaming dienst Horrify en gaat over een vrouw met grenzeloze ambitie, die niet weet waar haar grens ligt. Omdat hij geboren en getogen is in Ede, maar hij daar nooit iets van heeft meegenomen in zijn films, vond hij dat het tijd werd om te laten zien dat Ede meer dan potentie heeft, een allure die hij graag in zijn films laat zien. Met een crew uit alle windstreken, maar met een sterke Edese en Gelderse kern, hoopt hij met dit project iets neer te zetten dat nog nooit in heel Gelderland gemaakt is.

Niels heeft een paar jaar voor commerciële visuele bureaus gewerkt, waar onder het eveneens Edese Redrumbureau. Dit deed hij als editor. Hierna is hij naar een filmschool in Denemarken gegaan, waar hij als regisseur is afgestudeerd. Sindsdien is zijn editing- en regiewerk vertoond op Oscar-kwalificerende festivals, de BAFTA’s en andere filmfestivals, waaronder IFFR 2019, en is een film die hij gemonteerd heeft genomineerd voor een ROBERT, vergelijkbaar met de Gouden Kalveren.

Nu hij zijn filmwerk naar Nederland aan het migreren is, heeft hij een sterk productie team om zich heen gebouwd. Samen zijn ze druk bezig een prachtige film te creëren die Gelderland de eer aan doe die het verdient. Wilt u kijken naar samenwerkingen of zou u mogelijk een sponsoring aan willen gaan? Neem dan contact op via Retinadefilm@gmail.com of via FaceBook @retinadefilm.

Meer berichten