Op woensdag 31 juli zal Dick Sanderman het vijfde concert verzorgen.
Op woensdag 31 juli zal Dick Sanderman het vijfde concert verzorgen. (Foto: persfoto)

Orgelconcert Dick Sanderman in Oude Kerk

Het Comité Orgelconcerten Ede organiseert jaarlijks een aantal zomerconcerten op het prachtige orgel in de Oude Kerk. Bekende organisten werken daar aan mee. Op woensdag 31 juli zal Dick Sanderman het vijfde concert verzorgen.

Ede - Op zijn programma staan werken van Cor Kee (‘Merck toch hoe sterck’), William Hayes (Concerto in G), Charles Marie Widor (Marche Américaine), Herbert Sumsion (Sarabande and Interlude, Chorale prelude en Ceremonial March), alsmede een eigen compositie: ‘Be Thou my Vision’.

Dick Sanderman studeerde orgel bij Jaap Dragt aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle en volgde cursussen bij onder andere Daniel Roth, Hans Haselböck en Jean Guillou.

Hij is in Rijssen stadsorganist voor het orgel in het gemeentehuis, als kerkorganist is hij verbonden aan de protestantse gemeenten van Rijssen en Hellendoorn. Regelmatig publiceert hij artikelen en verzorgt hij lezingen en workshops, met name op het gebied van het kerkelijk orgelspel. Als eerste Nederlandse componist publiceerde hij twee complete koraalboeken plus een serie bewerkingen voor de 150 Psalmen. Als solist en koorbegeleider werkte hij mee aan concerten en opnamen in binnen- en buitenland.

De aanvang van het concert is 20.00 uur.

Toegangsprijs: 8 euro. Voor gezinnen is er reductie.

Bezoekers kunnen gratis parkeren achter gebouw Rehoboth, Driehoek 11.

orgelshervormdede.nl.

Meer berichten