Op woensdagen en vrijdagen staan daarom kliko’s met het bekende 30 km/u bord in de straat. (Foto: Gert van Dalen)
Op woensdagen en vrijdagen staan daarom kliko’s met het bekende 30 km/u bord in de straat. (Foto: Gert van Dalen) (Foto: Gert van Dalen)

Julianastraat voert actie: '30 is maximum snelheid'

Bewoners van de Julianastraat in Lunteren zijn een actie begonnen om de verkeersveiligheid in hun straat te verbeteren. Om te beginnen: de maximum snelheid in de straat is 30 km/u. Op woensdagen en vrijdagen staan daarom kliko’s met het bekende 30 km/u bord in de straat. Eind augustus wordt bekeken of dit een positief effect heeft.

Lunteren - Sinds het eenrichtingsverkeer van Postweg naar Klomperweg in de straat is ingesteld, is de verkeersdrukte duidelijk toegenomen. Ook wordt er veel harder door de straat gereden.

“Je hoort auto’s aan het begin gas geven en dan daveren ze met hoge snelheid door de straat. Je houdt je hart vast! Gelukkig zijn er nog geen ongelukken gebeurd. En er is een flinke toename van het aantal auto’s door de straat. Daarbij zitten veel meer vrachtwagens en busjes.”

De Buurtpraot, een groep van zeven bewoners, bespreekt regelmatig het wel en wee in de straat en in Lunteren. Het ongenoegen over de verkeerssnelheid en -drukte is diverse malen bij de gemeente aangekaart, maar daar is tot nu toe geen resultaat uitgekomen.

“Het is 30 km gebied in een groot deel van het dorp en ook de Julianastraat. De gemeente doet helaas niks. Reden om zelf aan de slag te gaan.”

Meer berichten