De groep rolstoeldansers, met staande derde van rechts Nel en Henk van der Vegte.
De groep rolstoeldansers, met staande derde van rechts Nel en Henk van der Vegte. (Foto: eigen foto)

Ook Edes paar schittert in Shall we Dance bij Rieu in Maastricht

De tweede van in totaal drie vierdaagse André Rieu’s concerten op het Vrijthof zit er op. Het begin van deze 15e editie van dit Maastrichtse zomerspektakel was er een van in ieder geval de traditie ‘mooi weer’. Met daarin een prominente rol voor de vrouwen en mannen van de Maastricht Dance Company.

Ede - Deze gelegenheidsformatie maakte een aantal jaren geleden al eens een geweldige indruk tijdens de Rieu concerten op het Vrijthof. Dat wordt dit jaar niet anders. Alleen al de wijze hoe ze voor het statige Theater aan het Vrijthof ‘in de wacht staan’ spreekt tot de verbeelding.

De 300 dansers – inclusief een grote groep rolstoelers met partner – zijn door de Algemene Nederlandse Dans Bond en de Stichting Rolstoeldansen Nederland uitgenodigd om – net als in 2016 – deel te nemen aan Rieu’s terugdenken aan het jaar, dat als opmaat geldt voor zijn faam van nu. In 1994 staat Rieu met zijn Johann Strauss Orkest met Dmitri Shostakovich’s Second Walz (1938) 28 weken in de landelijke Top 40. De bekendheid van de Maastrichtenaar en deze (Russische) wals krijgt een jaar later nog eens een extra boost. Bijna een kwart eeuw later is het enthousiasme van de Rieu fans in hartje Maastricht nog net zo groot. De dansers van de Maastrichtse Dance Company zullen hun optredens tijdens de eerste twee Vrijthof-weekenden van Rieu 2019 niet licht vergeten. Iedere avond is het weer een feest van jewelste, vooral als de toegiften beginnen.

Meer berichten